Országszerte felmelegedés várható a következő napokban

Csapadékra szinte minden nap számítani lehet

Országszerte felmelegedés várható a következő napokban; csapadékra ezen a héten elszórtan, jövő héten kiterjedt területeken lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) február 19. és március 3. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

A hétfői prognózis szerint Erdélyben és Máramarosban csütörtökig 6 és 11 Celsius-fok között változik a nappali csúcsértékek regionális átlaga, éjszaka mínusz 2 és plusz 2 fok közötti értékek várhatók. Az ezt követő négy napon tovább melegszik az idő, 13-17 fok közötti maximumokra és 2-6 fok közötti minimumokra lehet számítani. A vizsgált időszak utolsó napjaira aztán némileg lehűl az idő, a nappali csúcsértékek átlaga 9 és 12 fok között, a minimumoké fagypont körül alakul. Csapadék ezen a héten elszórtan, jövő héten kiterjedt területeken fordulhat elő.

A Bánságban és Körösvidéken a következő napokban 10-12 Celsius-fokig melegszik a levegő, éjszaka 0-4 fokig csökken a hőmérséklet. Péntektől hétfőig az ilyenkor megszokotthoz képest nagyon meleg lesz, 15-17 fok körüli maximumokkal és 4-7 fok körüli minimumokkal. Ezt követően itt is fokozatosan visszaesik a hőmérséklet, nappal 10-13 fok, éjszaka fagypont körüli értékek várhatók. Csapadék ezen a héten elszórtan, jövő héten kiterjedt területeken fordulhat elő.

A hegyekben szerdáig fagypont körüli maximumokra kell számítani, éjszaka mínusz 7, mínusz 4 fokig süllyed a hőmérők higanyszála. Ezt követően jövő hétfőig mintegy 6 fokkal nő a hőmérséklet, majd a jövő hét folyamán lehűlés következik, nappal legtöbb 2 fok lehet, éjszaka mínusz 5 fokig hűl le a levegő. Csapadékra szinte minden nap számítani lehet, ezen a héten elszórtan, jövő héten kiterjedt területeken – közölte az ANM.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: