Országszerte felmelegszik az idő a héten

Esőre is számítani lehet

Országszerte jelentős felmelegedés várható a következő időszakban, akár a 16-18 Celsius-fokot is elérő nappali csúcshőmérséklettel, de esőre is lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) március 6-19. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben és Máramarosban napról napra melegebb lesz ezen a héten, a nappali csúcsértékek átlaga a kezdeti 6 Celsius-fokról fokozatosan 12-14 fokig nő, a minimumoké mínusz 2 fokról plusz 5 fokig emelkedik. Jövő héten változékony lesz az időjárás, a maximumok 9 és 14 fok, a minimumok 0 és 3 fok között változnak, március 15-e körül lesz a legmelegebb. Csapadékra gyakran lehet számítani, helyenként jelentős mennyiségben.

A Bánságban is jelentős felmelegedés várható ezen a héten, melegebb lesz, mint ilyenkor általában. A nappali maximumok átlaga 11 fokról 16 fokig nő, a minimumoké 0 fokról 6 fokig. Jövő héten a nappali csúcsértékek átlaga 11 és 16 fok között alakul, éjszaka 2-5 fokig hűl a levegő. A vizsgált időszakban végig nagy lesz a csapadék kialakulásának esélye.

Körösvidéken a hétvégéig felmelegedésre lehet számítani, a régió nappali csúcsértékeinek átlaga 8 fokról 14 fokig emelkedik, a minimumoké mínusz 1 fokról plusz 6 fokig nő. Jövő héten változékony lesz az időjárás, nappal 10-15 fok lesz, éjszaka 1-4 fokig csökken a hőmérséklet. Csapadék szinte minden nap várható.

Ezen a héten a hegyekben is melegebb lesz az ilyenkor megszokottnál, a nappali csúcsértékek átlaga a hét végére eléri az 5 fokot, a minimumoké a kezdeti mínusz 7 fokról 0 fokig nő. Jövő héten nappal 2 és 6 fokig melegszik a levegő, éjszaka mínusz 4 és fagypont közötti értékek várhatók. Csapadékra gyakran lehet számítani, helyenként jelentős mennyiségben.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: