Országszerte hideg idő várható a következő két hétben

Megnő a csapadék valószínűsége

Országszerte hideg idő várható a következő két hétben, és megnő a csapadék valószínűsége – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) április 18-a és május 1-je közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben és Máramarosban a jelzett időszak elején rendkívül hideg lesz, a nappali hőmérsékleti csúcsértékek 8-10 Celsius-fok körül alakulnak. Az április 20-án kezdődő fokozatos felmelegedés nyomán 24-én és 25-én 18 fok körüli lesz a nappali csúcsérték átlaga, de azután ismét lehűlés várható, melynek eredményeként a kéthetes időszak végén ismét csak 14 fok körüli nappali csúcsértékekre kell számítani. A minimumok mínusz 4 és mínusz 2 Celsius-fok körül alakulnak az első két éjszaka, 26-a környékén pedig 4-7 fok körül. A jelzett időszak vége felé 2 és 4 fok közötti minimumokat fognak mérni. Csapadékra nagyobb valószínűséggel április 19-én és 20-án, majd április 24-e és május elseje között kell számítani.

A Bánságban és a Körösök vidékén is nagyon hideg lesz a hét elején, 10-11 fokig melegszik fel nappal a levegő, péntekre azonban már 17-19 fok várható, és hasonló csúcsértékekre lehet számítani egészen 27-éig. A kéthetes időszak végén 16-18 fok körül alakulnak a maximumok. Csapadék 17-e és 20-a között, illetve 22-e és május elseje között valószínű.

A hegyekben az időszak első négy napján a nappali hőmérséklet nem haladja meg a 2 Celsius-fokot, 21-étől enyhe felmelegedés várható, 27-éig 8 fok körüli csúcsértékek lesznek. Ezt követően a jelzett időszak végéig átlagban 2 fokkal lesznek hidegebbek a nappalok. Az éjszakai minimumok mínusz 8 és 2 fok körül alakulnak a következő két hétben. Csapadékra nagyobb valószínűséggel április 18-a és 20-a, illetve április 24-e és május elseje között kell számítani.


Fokozott lehűlés országszerte szerda reggelig

Fokozott lehűlésre, zúzmaraképződésre és havazásra figyelmeztető előrejelzést bocsátott ki hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

A szakemberek szerint hétfő délelőtt 10 órától szerda délelőtt 10 óráig országszerte hideg lesz, az északi és a középső országrészben, az előhegységekben fagypont alá csökkennek a minimum hőmérsékletek és zúzmaraképződés várható.

A hegyekben átmenetileg havazni fog, és főként a Déli-Kárpátok magaslatain új hóréteg rakódik le. Elszigetelten az ország többi részén is előfordulhat csapadék havas eső és hó formájában.

A hétfői nap folyamán a keleti országrészben megerősödik a szél, a légmozgás sebessége elérheti az óránkénti 45-55 kilométert.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: