Országszerte meleg lesz a következő két hétben

Kisebb esőzések csak elszórtan várhatók

A sokévi átlagnál melegebb lesz a következő két hétben országszerte, esőre csak elszórtan lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) április 8. és 21. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

A hétfőn közzétett prognózos szerint Erdélyben szerdáig fokozódik a felemelegedés, a nappali csúcsértékek regionális átlaga 24 és 26 Celsius-fok között alakul. Szerdától április 15-ig 20-24 fok közötti maximumok várhatók, majd visszaesik a hőmérséklet, a vizsgált időszak végéig 14-16 fokig melegszik fel a levegő nappal. Éjszaka 2 és fok közötti hőmérséklet várható, április 9-én és 10-én, majd 18. és 21. között lesznek a leghűvösebbek a reggelek. Kisebb esőzésekre inkább április 14. után lehet számítani.

Máramarosban is felmelegedés várható szerdáig, 22 és 26 fok közötti maximumokkal, illetve 6 és 10 fok közötti minimumokkal. Ezután itt is visszaesik a hőmérséklet, hűvös és meleg napok is lesznek, a nappali csúcsértékek átlaga 12 és 22 fok, a minimumoké 4 és 8 fok között változik. Esőre április 16. után lehet számítani.

A Bánságban és Körösvidéken ezen a héten sokkal melegebb lesz, mint ilyenkor általában, nappal 22-28 fokig melegszik fel a levegő, és éjszaka sem lesz kevesebb 8-10 foknál. Jövő hét elején lehűl az idő, a hét végére azonban már a sokévi átlagnak megfelelő hőmérsékleti értékekre lehet számítani. A csúcsértékek regionális átlaga jövő héten 10 és 20 fok, a minimumoké 4 és 6 fok között alakul. Elszórt esőzések 16-21. között várhatók.

A hegyekben is melegebb lesz ezen a héten, mint ilyenkor általában, 12 és 16 fok közötti maximumokkal, illetve 2 és 6 fok közötti minimumokkal. Jövő héten jelentős lehűlés áll be, nappal nem lesz több 6 foknál, éjszaka mínusz 2 fokig csökkenhet a hőmérséklet. Csapadékra április 17. után lehet számítani.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: