Országszerte melegebb lesz a megszokottnál

Négyhetes előrejelzés

A sokéves átlagnál magasabb hőmérsékleti értékekre lehet számítani a következő négy hétben az egész ország területén – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) október 30. és november 27. közötti előrejelzéséből.

A vasárnap közzétett prognózis szerint az október 30-a és november 6-a közötti héten az egész ország területén, de különösen a nyugati és délkeleti régiókban az ebben az időszakban megszokottnál melegebb lesz, bőséges csapadék várható a nyugati és északnyugati térségekben.

November 6-a és 13-a között az átlaghőmérsékleti értékek az egész ország területén magasabbak lesznek a megszokottnál, és bőséges csapadék várható az ország túlnyomó részében. Kivételt képeznek a déli térségek, ahol az időszaknak megfelelő mennyiségű csapadékra lehet számítani.

A november 13-a és 20-a közötti héten szintén országszerte, de különösen a délkeleti régióban melegebb lesz az ebben az időszakban megszokottnál, és a régiók többségében a sokéves átlagnál nagyobb mennyiségű csapadék hullhat.

A november 20-a és 27-e közötti héten szintén valamivel melegebb lesz a sokéves átlagnál, délen, keleten és helyenként a középső országrészben a megszokottnál nagyobb, a többi területen az átlagoshoz közeli lesz a csapadékmennyiség.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: