Országszerte nagyon hideg lesz a héten

Jövő héten felmelegedés várható

Ezen a héten nagyon hideg lesz országszerte, március 14-étől azonban fokozatosan felmelegszik majd az idő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) március 7-e és 20-a közötti időszakra érvényes előrejelzéséből.

Erdélyben sokkal hidegebb lesz ezen a héten, mint ilyenkor általában, a nappali csúcsértékek átlaga mínusz 2 és plusz 2 fok között mozog majd, éjszaka és reggel pedig fagy lesz, hétvégére mínusz 14 fokig csökken a hőmérséklet. Jövő héten aztán felmelegszik az idő, a maximumok átlaga eléri a hét végére a 10-12 Celsius-fokot, és éjszaka sem csökken mínusz 3 fok alá a hőmérséklet. Gyenge csapadékra szerdáig, majd március 16-a után lehet számítani.

A Bánságban és a Körösök vidékén is lehűlés várható a héten, a hét végére 2-3 fok körüli maximumokkal és mínusz 8, mínusz 10 fok körüli minimumokkal kell számolni. Aztán itt is fokozatos felmelegedés következik, jövő hétvégére a nappali csúcsértékek átlaga 12-14 fok között alakul, éjszaka 0-2 fokig csökken a hőmérséklet. Kis mennyiségű csapadék a jelzett időszak első és utolsó napjaiban várható.

Máramarosban is nagyon hideg lesz a héten, fokozatosan 1 Celsius-fokig csökken a nappali csúcsértékek átlaga, éjszaka pedig mínusz 11 fokig süllyed a hőmérséklet hétvégére. Jövő héten itt is felmelegedés várható, a hét végére már akár 12 fok is lehet nappal, éjszaka pedig fagypont körüli értékekkel kell számolni. Gyenge csapadék szerdáig, majd március 16-a után fordulhat elő.

A hegyekben is rendkívül hideg lesz ezen a héten, a nappali maximumok átlaga mínusz 10 és mínusz 2 Celsius-fok között alakul, éjszaka mínusz 17, mínusz 10 fokig hűl a levegő. Jövő héten nappal 2-4 fok, éjszaka mínusz 4, mínusz 3 fok várható. Csapadék minden nap előfordulhat, nagyobb mennyiségben a jelzett időszak első és utolsó napjaiban.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: