Országszerte szép idő lesz a május 1-jei hosszú hétvégén

Kisebb esőzések csak elszórtan fordulhatnak elő

Országszerte szép idő lesz a május 1-jei hosszú hétvégén, kisebb esőzések csak elszórtan fordulhatnak elő, többnyire vasárnap délután – nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szolgálatos szakembere.

Mihai Huştiu elmondta, az ország nagy részén szép idő lesz a következő napokban. Némi csapadékra vasárnap lehet számítani a hegyekben, valamint elszórtan a nyugati, a központi és a déli országrészben, inkább a délutáni órákban. Vasárnap a nappali csúcsértékek 15 és 25 fok között alakulnak, csak a Duna-deltában lesz ennél valamivel hűvösebb.

Május 1-jén, hétfőn is szép idő lesz, Moldvában, Kelet-Erdélyben és a tengerparton 15-17 fokos, nyugaton és délnyugaton 23 fokos maximumokkal. Éjszaka 1-11 Celsius-fokig hűl a levegő, fagypont alatti értékekre csak a Keleti-Kárpátok hegyközi medencéiben lehet számítani. Kisebb esőzések hétfőn is előfordulhatnak, de csak a Déli-Kárpátokban és Olténia északi részén.

A tengerparton a reggeli órákban 10-11 fok, napközben 15-18 fok körüli hőmérséklet várható a május 1-jei minivakációban. Vasárnap és hétfőn 40 km/órás széllökések is lehetnek, a tenger vízhőmérséklete 11-14 fok.


Forrás: agerpres.ro 

Kérem ossza meg ismerőseivel: