Országszerte zivatarokra lehet számítani

Sárga és narancssárga riasztást adtak ki a meteorológusok

Országszerte zivatarokra lehet számítani csütörtökön, sárga és narancssárga riasztást is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

Csütörtökön 14 órától péntek hajnali 2 óráig narancssárga riasztás lesz érvényben a hegyekben, a Bánság déli részén, a Körösvidék északi területein, Máramarosban, Nyugat- és Kelet-Erdélyben, valamint Olténiában és Moldvában. A fokozott légköri instabilitás miatt villámlással kísért záporokra, megerősödő szélre és helyenként jégesőre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 30-40 litert, helyenként az 50-70 litert négyzetméterenként.

Ugyanakkor csütörtök déltől péntek 10 óráig sárga riasztás érvényes a Bánságra, a Körösvidékre, Máramarosra, Erdélyre, Olténiára, Moldvára, valamint Munténia nyugati és északi részére. Itt is várhatók záporok, zivatarok, 55-65 kilométeres óránkénti sebességgel fújhat a szél, a lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 20-25, elszórtan a 40 litert négyzetméterenként.

Pénteken az ország nagy részén kitartanak a zivatarok, szombaton többnyire a déli országrészen fordulnak majd elő – közölte az ANM.

Ugyanakkor délen és keleten csütörtökön fokozódik a kellemetlen hőérzet, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80-as szintet. Ezeken a területeken a nappali csúcshőmérséklet eléri a 33-37 Celsius-fokot.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: