Bende Sándor Gyergyó képviselőjelöltje az RMDSZ Hargita megyei listáján

Összefogásról és sportszerűségről szólt a jelölő gyűlés

    Erős, összetartó közösségként kell megjelenjünk Bukarestben – hangzott el a Gyergyó Területi Küldöttek Tanácsának pénteki ülésén, mely – sportból vett hasonlattal élve – a sportszerűség keretei között zajlott le. Az ülésen jelen lévők egyetértettek abban, közösségünk sorsának alakulásában sorsdöntő lesz a december 11-ei választás.

    Bende Sándor kapja a Gyergyó területi szervezetnek járó befutó képviselőjelölti helyet az RMDSZ Hargita megyei listáján – döntött péntek délutáni ülésén a Területi Küldöttek Tanácsa.

    A jelen lévők közül 35 személy Bende Sándorra, 13 pedig Moldován József jelenlegi parlamenti képviselőre voksolt.

    Az ülést jelen volt Kelemen Hunor, a Szövetség elnöke, dr. Verestóy Attila szenátor, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

    A jelölő TKT gyűlést Barti Tihamér, a területi választási bizottság elnöke vezette.

IMG_2993

Bende Sándor és Barti Tihamér

    Felszólalásában dr. Verestóy Attila hangsúlyozta: a megmérettetés nem arról szól, hogy valaki legyőz valakit, hiszen ismét szükségünk van az erős összefogásra. „Manapság nem életbiztosítás közfeladatot vállalni. A parlamentben nap mint nap magától értetődő dolgokért kell kiállni. Egy emberként kell harcolni, hogy Bukarestben is lássák: ez egy erős, összetartó közösség” – mondta a szenátor. A Gyergyó Területi Küldöttek Tanácsa további támogatásáról biztosította dr. Verestoy Attila szenátor urat, illetve megkérték, ezután is képviselje a gyergyóiak érdekeit.

    Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke felhívta a figyelmet, hogy nagy súly nehezedik Hargita megyére, hiszen a csíki, udvarhelyi és gyergyói területi RMDSZ szervezetek kell biztosítsák majd december 11-én a Szövetségre leadott szavazatok zömét, ezért nagy hangsúlyt kell fektetni a választáson való megjelenésre.

    Kelemen Hunor szövetségi elnök beszédében elmondta, hogy a Szövetségi Állandó Tanács dönt az MPP-vel való esetleges együttműködésről, illetve hogy a néppárt független jelölteket indít majd hét megyében, amivel veszélyezteti az erdélyi magyar parlamenti képviseletet. „A következő hetek, hónapok roppant fontosak, össze kell fogjunk, hiszen december 12. után egy új korszak kezdődik Romániában, hihetetlenül fontos dolgok dőlnek majd el ebben az országban” – mutatott rá Kelemen Hunor.

    Az eredménytől függetlenül Moldován József segítségéről, partnerségéről biztosította az RMDSZ-t, illetve az újonnan megválasztott képviselőjelöltet.

    Bende Sándor beszédében kifejtette: „Bízom benne, hogy kiváló, hatékony munkát végzünk majd közösen. Gondolom, mindannyiunknak az a célja, hogy ne hagyjuk ezt a földet megüresedni, mi több, vonzó legyen ez a térség. A magam részéről mindent megteszek, hogy ne csalódjanak a munkámban!” – ígérte a képviselőjelölt.

A fotók nem a TKT ülésén készültek

Kérem ossza meg ismerőseivel: