Őszi felvételi a Sapientián

Tandíjmentes helyekre is lehet jelentkezni

Összesen 642 alapképzéses és 197 mesterképzéses helyre lehet jelentkezni a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem őszi felvételijén. A költség-hozzájárulásos helyek mellett tandíjmentes helyek is várják a felvételizőket.

A Csíkszeredai Karon, alapképzésen 89, míg a mesteri szakokon 14, Marosvásárhelyen 38 alapképzéses, illetve 30 mesteri, Kolozsváron pedig 25 alapképzéses és 1 mesteri tandíjmentes hely van. A nyári felvételi során a gazdasági informatika, szociológia, kommunikáció és PR szakjaink bizonyultak a legnépszerűbbeknek a Csíkszeredai Karon. A Marosvásárhelyi Karon a kommunikáció és közkapcsolatok, az informatika és számítástechnika, a kertészmérnöki és tájépítészet szakok iránt volt a legnagyobb az érdeklődés, míg a Kolozsvári Karon a filmművészet, fotóművészet, média szakra jelentkeztek a legtöbben.

A felsorolt szakokon valamennyi tandíjmentes hely betelt, a filmművészet szakon a költség-hozzájárulásos helyek is. A fennmaradó 21 szakon tandíjmentes helyek is elérhetők. A felvételihez kapcsolódó minden információ, a helyek száma és eloszlása, részletes bontásban megtalálható az egyetem honlapján.

Felvételi időszak:

Csíkszeredai Kar – 2018. szeptember 4–10.

Marosvásárhelyi Kar – 2018. szeptember 8. és 10.

Kolozsvári Kar – 2018. szeptember 3–12.

Kérem ossza meg ismerőseivel: