Őszi Gazdanapi Sokadalom és Nagyvásár Gyergyószentmiklóson

Október 7-én, szombaton

gazdanap1Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ október 7-én megszervezi az Őszi Gazdanapi Sokadalom és Nagyvásárt.

Kora délelőtt a zöldségpiac mellett, a Meszesek utcában helyi termelők kínálják ízes, színes portékájukat. A tíz órától kezdődő megnyitót követően az előadósátorban Simonfi Ildikó, a Székely Konyha munkatársa Befőzés, tartósítás címmel tart előadást, ezt követően 11 órától Ferencz Lehel kertészmérnök a Talajművelés, talajjavítás és talajgazdálkodás terén ad hasznos tanácsokat.

Fél kilenctől fél 11-ig a rendezvény helyszínén nevezhetnek a kistermelők, háziasszonyok, hobbiszakácsok a Kamramustrára. Az Erdélyi Népi Ízőrző Lovagrend, a  Szabadtűzi Lovagrend és a Székely Konyha szerkesztőségének tagjaiból álló szakmai zsűri értékeli a benevezett zakuszkákat, lekvárokat és savanyúságokat.

Az első Gyógynövény-felismerő vetélkedőt a Flórián család (Halasági Csibi Termékek) vezeti. A megnyitót követően délig fogadják az érdeklődőket a Meszesek utcában felállított sátornál.

Kiderül, idén kinél termettek a legnagyobb zöldségek, gyümölcsök. Fél kilenctől 11 óráig fogadják az óriásterméseket. A kategóriagyőztesek ezúttal is bekerülnek a Gyergyószentmiklósi Nagy Gazdakönyvbe. A termények 13 óráig közszemlén tekinthetők meg, tulajdonosaik ezt követően hazavihetik, vagy felajánlhatják a Termésszekérbe. Egy órakor hirdetjük ki a Kamramustra és az Óriástermések vetélkedőjének eredményeit. Várhatóan ekkora elkészül a tavalyinál is nagyobb túrós puliszka!

Ezúttal az Szent Márton Alapítvány által működtetett Szeretetkonyha javára gyűjtünk adományokat. A termésszekérbe nyolc órától 14 óráig helyezhetik el adományaikat. A rendezvény ideje alatt forgalomkorlátozásokra számíthatnak a gépkocsivezetők, megértésüket köszönjük!


Program

Október 7, szombat

8:00–14:00 Terményszekér a Szent Márton Alapítvány által működtetett Szeretetkonyha javára, zöldségpiac bejárata

8:00–14:00 Hagyományos és helyi termékek kiállítása és vására

8:30–11:00 Óriástermések vetélkedője

8:30–10:30 Kamramustra – benevezés

Keressük a legízletesebb zakuszkát, lekvárt és savanyúságot, recepttel együtt – a benevezett finomságokat szakmai zsűri értékeli.

10:00 Ünnepi köszöntő és áldás

10:00–12:00 Gyógynövény-felismerő vetélkedő

10:30 Simonfi Ildikó: Befőzés, tartósítás című előadása, előadósátor

11:00 Ferencz Lehel: Talajművelés, talajjavítás és talajgazdálkodás című előadása, előadósátor

13:00 A Kamramustra és az Óriástermések vetélkedőjének eredményhirdetése

 

Kísérőrendezvény:
Kisteljesítményű mezőgazdasági gépek és kerti szerszámok bemutatója és vására


Óriásterméseket jegyzünk!

Október 7-én, szombaton délelőtt fél kilenctől 11 óráig hozzák a zöldségpiac mögött, a Meszesek utcában felállított sátorba a kertben idén termett legméretesebb zöldséget, gyümölcsöt.

A terméseket kiállítjuk a helyszínen, majd kategóriánként a legnagyobb példányokat a gazda nevével együtt bejegyezzük a Gyergyószentmiklósi Nagy Gazdakönyvbe.

A rendezvényt követően a termések elvihetők vagy felajánlhatók a Terményszekérbe!


Gyógynövény-felismerő vetélkedő

gazdanap4

Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ és a Halasági Csibi Termékek az Őszi Gazdanapi Sokadalom és Nagyvásáron október 7-én Gyógynövény-felismerő vetélkedőt szervez. A zöldségpiac mögött, a Meszesek utcában felállított sátornál 10 órától déli 12 óráig fogadják az érdeklődőket.


Terményszekér a Szeretetkonyha javára

gazdanap2

Adakozzunk a Szent Márton Alapítvány által működtetett Szeretetkonyhának!

A terményszekérbe október 7-én, szombaton 8 és14 óra között helyezhetik el adományaikat a zöldségpiac bejáratánál.

Köszönjük, hogy lehetőségei szerint hozzájárul a rászorulók étkeztetéséhez!

A szervezők


Kerestetik a legfinomabb zakuszka, lekvár és savanyúság!

gazdanap3

A gyergyószentmiklósi Őszi Gazdanapi Sokadalom és Nagyvásáron idén is megmérettetnek a fakanálforgatók.

Október 7-én, szombaton fél 9-től 11 óra 30 percig a rendezvény helyszínén nevezhetnek a kistermelők, háziasszonyok, hobbiszakácsok, az értékelésre szánt egy befőttesüvegnyi termékkel.

Az Erdélyi Népi Ízőrző Lovagrend, a  Szabadtűzi Lovagrend és a Székely Konyha szerkesztőségének tagjaiból álló szakmai zsűri értékeli a benevezett zakuszkákat, lekvárokat és savanyúságokat.

Várjuk jelentkezésüket!


Szervezők: Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata, Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ

Partnerek: Székely Konyha, Erdélyi Népi Ízőrző Lovagrend, Szabadtűzi Lovagrend, Halasági Csibi Termékek, Vöröskereszt

Támogatók: Izsó Universal Com Kft., Amigo & Intercost Kft., Robi Konyha, Opal Agrotur Kft. Gazdabolt, Almi Rom Kft., Profi Szaki Mixt Kft., Szilágyi Vendéglő

Médiapartnerek: Hargita Népe – Székely Konyha, Gyergyó Tv, Székelyhon.ro, Gyergyói Hírlap, Kelet Info Media Group, Gyergyói Kisújság, Erdély.ma, Morfondír.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: