Őszi nagytakarítás november 7–13. között

Idén is meghirdetjük az Őszi LOMBtalanítási akciót

Az előző évekhez képest kissé későbben, de beálltak a fagyok városunkban is, a vegetációs idő végéhez érkezik a természet. Ehhez igazodva Gyergyószentmiklós Önkormányzata partnerségben az RDE Hargita hulladékkezelő vállalattal idén is meghirdeti az őszi nagytakarítást november 7–13. között, amelynek során a gyümölcsösökből, előkertekből, veteményesekből összetakarított növényi hulladék a lakóktól díjmentesen kerül elszállításra.

Amint azt a lakók megszokták a korábbi években, a zöld hulladékot a háztartási szeméttől különálló tárolóedénybe kell helyezni, hogy az újrahasznosítható maradjon. A fanyesedékek, összetakarított gazok, ágak, gyomnövények, avar elszállítása a lakónegyedekben szombaton és vasárnap történik majd november 7-8-án, a magánházak esetében pedig a megszokott begyűjtési napon, hétfőtől péntekig. A zöld hulladékot az elszállítási nap reggelén kell kitenni lakónegyedekben a gyűjtőpontok, illetve magánházaknál a háztartási szemét mellé.

Az összegyűlt értékes zöld hulladék helyi gyűjtőponthoz kerül, ahol újrahasznosítják, értékes tápanyag, komposzt készül belőle. Ezért is fontos, hogy a háztartási szeméttel semmiképpen se vegyüljön össze a növényi hulladék.

A Bucsin, Virág és Forradalom negyed lakói tehát akár valamelyik délután is megszervezhetik a lakóközösséget, hogy az előkertek, tömbházak táján közösen rendet tegyenek, a hét végére pedig összegyűljön a hulladék a gyűjtőpontok mellé.

A magánházaknál minden bizonnyal már gyűl a kerti hulladék halom, minden olyan növényi hulladékot, amelyet a háztartásnál nem hasznosítanak újra a gyűjtés napján kitehetnek, hogy elszállításra, majd aprításra kerüljön.

Idén tavasszal a LOMBtalanítás alkalmával mintegy 270 m3 zöld hulladék és 133 m3 ág gyűlt össze az egyhetes akció során.

Speciális hulladékot (építkezési törmelék, zöld hulladék, stb.) az akción kívül továbbra is igénylés esetén szállítanak el a szakcég munkatársai, díjfizetés ellenében. Tel.: 0366 401 991.

Ugyanitt emlékeztetjük a tisztelt lakókat, hogy a MOL benzinkutaknál folyamatos a használt háztartási olaj begyűjtése, a Go Rt. udvarán pedig a RoRec elektromos hulladéktárolók is folyamatosan igénybe vehetők elektronikai hulladék számára, mindkettő díjmentesen.

Kérem ossza meg ismerőseivel: