Ösztöndíj diákoknak

Hargita megye az ifjúságért

Középiskolásoknak, szakiskolásoknak, illetve egyetemistáknak hirdet ismét ösztöndíjat a Hargita Megyéért Egyesület és Hargita Megye Tanácsa. Három kiírásra várják a diákok jelentkezését, az ösztöndíjasok havi 230–250 lej közötti összeget vihetnek haza öt hónapon keresztül.

A Hargita Megyei Diákok a Közösségért ösztöndíjat olyan XI–XII. osztályos diákoknak hirdetik meg, akik aktív szereplői a társadalomnak, kiemelkedő szerepet vállalnak a közösségi tevékenységekben, civilszervezetben, diákönkormányzatban vagy valamilyen öntevékeny szerveződésben. (https://www.facebook.com/537029676439744/videos/688042201338490/?pnref=story)

A 2016-ban államvizsgázó Hargita megyei hallgatók is pályázhatnak ösztöndíjra olyan államvizsga-dolgozatokkal, amelyek Hargita megye területén hasznosíthatók, továbbvihetők, kiterjeszthetők megyei szintre. Ennek megfelelően a pályázatnak Hargita megyében végzett kutatást kell magában foglalnia. Ennek célja a hallgatók ösztönzése jó teljesítményük növelésére, szaktudásuk fejlesztésére. (https://www.facebook.com/537029676439744/videos/688038144672229/?pnref=story)

Ugyanakkor a szakiskolás diákok számára elindított támogatási programot is folytatják, amely azokat a X–XI.-es szakiskolás diákokat célozza meg, akik Hargita megyében élnek, és tanulmányi eredményeik kiemelkedőek, ugyanakkor nehéz szociális helyzetben vannak. A pályázat a havi juttatás mellett magában foglalja tanulmányutak megszervezését tangazdaságokban, vállalkozásoknál, ami a hallgató szakmai felkészültségét segíti, ugyanakkor gyakorlati képzéshez szükséges eszközök, szakkönyvek megvásárlását is. (https://www.facebook.com/537029676439744/videos/688044404671603/?pnref=story)

PLAKAT_Hu

Hargita Megye Tanácsa évek óta dolgozik a fiatalok támogatásáért, olyan programok szervezésén, amelyek segítik az itthon maradásukat, nyilatkozta az ösztöndíjprogram kapcsán Borboly Csaba, az intézmény elnöke. Mint elmondta, ennek egyik lehetősége a szakiskolák társadalmi elfogadottságának növelése, jó szakmunkások képzése, akik megtalálják helyüket szülőföldjükön.

– Ezt a célt szolgálja az ösztöndíjprogram is, hogy ösztönözzük a diákokat az aktív szerepvállalásra, a közösségi tevékenységekbe való bekapcsolódásra, hiszen meggyőződésem, hogy az aktív fiatalok nem akarnak külföldre menni, itthon is megtalálják helyüket – jelentette ki a megyeelnök.

Bővebb információk a www.hargitamegyeert.ro és a
www.hargitamegye.ro weboldalon találhatók.

Kérem ossza meg ismerőseivel: