Öt mentőautót kaptak a Hargita megyei önkéntes tűzoltó egyesületek

Gyergyóújfalvi, gyergyóalfalvi és gyergyszárhegyi önkéntesek is kaptak egy-egy járművet

Mentőautókat adott használatba a Hargita Megyei Mentőszolgálat a megye önkéntes tűzoltó egyesületeinek. Öt Mercedes és Toyota típusú járművet hétfőn, november 6-án vettek át a kápolnási, siménfalvi, gyergyóújfalvi, gyergyóalfalvi és gyergyszárhegyi önkéntesek. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke megköszönte a megyei mentőszolgálat csapatának az operatív munkát, hogy az autók a roncstelep helyett az önkéntesek munkáját segíthetik. – Bízom benne, hogy az önkéntesek munkáját nagyban megkönnyítik ezek a járművek. Olyan csapatok jelentkeztek, amelyek jól működnek és akikre közösségük méltán lehet büszke. Együttműködéssel növelhetjük a közbiztonságot – fogalmazott Borboly Csaba.

Péter Szilárd a mentőszolgálat igazgatója örömét fejezte ki, hogy a megyeelnök javaslatára sikerült megvalósítani a járművek használatba adását. Mint az az igazgató beszámolójából kiderült az autókat a magyar Országos Mentőszolgálat a 2000-es évek elején adományozta, amelyeket azóta jó műszaki állapotban őriztek meg, viszont már nem alkalmasak mentőszolgálatra.

Stelian Cimpoeșu az Olt – Sürgősségi Esetek Felügyelőségének vezetője ismét hangot adott az önkéntesekkel folytatott operatív közös munkának, amelynek köszönhetően a megye lakói nagy biztonságba érezhetik magukat.

mentoautok

A jelenlévő Benedek László, Kápolnás, Péter Zoltán, Siménfalva, Egyed József, Gyergyóújfalu, Gáll Szabolcs, Gyergyóalfalu és Danguly Ervin, Gyergyószárhegy polgármesterei köszönetüket fejezték ki megjegyezve, hogy jó szolgálatot fognak teljesíteni a járművek, hiszen azokkal sok esetben könnyebben és gyorsabban célba érhetnek a csapatok, mint a tűzoltójárművekkel.

Az átadást követően Borboly Csaba a közösségi oldalon is beszámolt projektről:
https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1421454714568574/
https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1421451231235589/

Még több fotó az eseményről a Facebookon is elérhető:

https://www.facebook.com/pg/borbolycsaba/photos/?tab=album&album_id=1421508327896546

Kérem ossza meg ismerőseivel: