Pályaorientációs hétvégét tartottak a Bucsin-tetőn

A táborban 23 tizenegyedikes diák volt jelen

Pályaorientációs hétvégén vehettek részt a „salamonos” diákok, amely a Bucsin-tetőn volt megszervezve 2021 szept. 16-19 között.

A tábori tevékenységekben 23, XI. osztályt kezdő diák vehetett részt, 3 tanár kíséretével. A háromnapos, intenzív foglalkozások (napi 7 óra) eredményeként átgondolhatták, mérlegelhették személyes adottságaikat és lehetőségeiket, megfogalmazhatták céljaikat, értékeiket, megtalálva belső erőforrásaikat a jó döntéshez.

A szervezett csoportos tevékenységek a szakmai és a karrier-tanácsadás dinamikus megközelítésén alapultak, és két fő témára koncentráltak: a személyiségre és a munka szférájára. Hangsúlyozták a szakma megválasztásának eljárási jellegét, amelyet részben belső tényezők befolyásolnak, például: személyes jellemzők, képességek és készségek, érdekek és értékek, valamint külső tényezők, például a választott szakmák rendszere.

Ez úton szeretnénk kifejezni hálánkat támogatóinknak: Hargita Megye Tanácsa, Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Communitas Alapítvány, Karácsony János Alapítvány, Salamon Ernő Gimnázium. Médiatámogatónk a Gyergyói Kisújság.

Köszönjük a segítséget!


A Karácsony János Alapítvány közleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: