Pályázat vidékfejlesztőknek

Egyesületek működtetésére, ehhez szükséges eszközökre is kérhetnek támogatást

Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete pályázatok révén szerepet vállal a vidék alapját képező mezőgazdaság fenntartásában és fejlesztésében, ezért idén is pályázatot hirdet a mezőgazdasági szakmai egyesületeknek kiállítások, kerekasztal-beszélgetések, konferenciák, szakmai rendezvények, tapasztalatcserék szervezése, valamint szakmai rendezvényeken, tapasztalatcseréken való részvétel támogatására, újonnan alakult egyesületek működtetésére, egyesületek működését segítő eszközök beszerzésére.

A szakmai képzések, kiállítások, tapasztalatcserék során szerzett jó gyakorlatok alkalmazása hozzájárul a térség mezőgazdasági életének fejlesztéséhez. Történelmünk, mindennapjaink része a mezőgazdaság, azt szeretnénk, hogy megmaradjon mint megélhetési forma, és jövedelmező legyen, ezért a megyei tanács az egyesülete révén nemcsak a gazdákat támogatja közvetlenül, hanem azokat az eseményeket is, amelyeken sikeres, alkalmazható példákat mutatnak be – fogalmazta meg a kiírás kapcsán a megyei tanács elnöke, Borboly Csaba.

A pályázatra azok az egyesületek jelentkezhetnek, amelyek székhelye azon településen található, amelynek önkormányzata tagja Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének, vagy megyei érdekeltségűek. Leadási határidő: április 18., 12 óra, az iratcsomókat egy példányban, lezárt borítékban, Hargita Megye Tanácsa 244-es irodájában várják. A pályázat keretösszege 69 ezer lej. További információ, pályázási űrlap, útmutató igényelhető Hargita Megye Tanácsa székhelyén – Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, a 244-es irodában, telefon: 0740-169850, 0740-122490, e-mailcím: karikascsilla@hargitamegye.ro, szaboakos@hargitamegye.ro. A pályázati űrlap letölthető a megyei tanács honlapjáról is.

Kérem ossza meg ismerőseivel: