Pályázatot hirdet Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete

A Hargita megyei szakmai egyesületek támogatására

Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete pályázatot hirdet a Hargita megyei szakmai egyesületek, gyümölcsfeldolgozó egyesületek, szarvasmarha-, juh- és kecsketenyésztők helyi egyesületei számára, amelyek székhelye azon településen található, melyek önkormányzata tagja Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének vagy megyei érdekeltségűek.

A pályázatok célterületei a méhészek, haltenyésztők és más mezőgazdasági szakmai egyesületek támogatása kiállítások, kerekasztal-beszélgetések, konferenciák szervezésében, szakmai rendezvényeken, tapasztalatcserén való részvétel, illetve eszközbeszerzésben. A gyümölcs- és zöldségfeldolgozó egyesületek konyháinak felszerelése többek között kukták, gyümölcsprések, címkék, befőttes üvegek, csomagoló anyagok, inoxkagylók, inoxasztalok, a zöldségtermesztéshez szükséges öntözőberendezések beszerzésével. A tejbegyűjtő központok felszerelésének támogatása (hűtőtankok, a tejminőség ellenőrzésére való eszközök, számítógépek, nyomtatók, tejkvótaprogramok, szállítóeszközök stb.)

A vissza nem térítendő támogatás a pályázat összköltségének 49%-a.

A pályázat célja Hargita Megye Tanácsa 2010–2020-as időszakra kiadott Agrárfejlesztési Stratégiája 2. tengelyének, valamint a VIII. fejezetének 8-as pontja értelmében a hivatalosan bejegyzett, mezőgazdasággal, vidékfejlesztéssel foglalkozó szakmai egyesületek tevékenységének a támogatása és fejlesztése, a 8., 9., 10. pontja értelmében a hivatalosan bejegyzett gyümölcsfeldolgozó egyesületek tevékenységének a támogatása és fejlesztése, illetve a szarvasmarha-, juh- és kecsketenyésztők helyi és megyei egyesületei tevékenységének a támogatása és fejlesztése.

A vidékfejlesztési egyesület pályázatain való részvételi szándékát, az eszközök nevével és hozzávetőleges értékével, a kiállítások, fórumok, kerekasztal megbeszélések szervezési költségét és hozzávetőleges értékét az egyesület székhelyén (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám), Hargita Megye Tanácsának 244-es irodájában fogadják: telefonszám 0740-169850, 0740-122490, e-mail cím: karikascsilla@hargitamegye.roerdelymonika@hargitamegye.ro. A részvételi szándékok leadásának időpontja: február 15., 12 óra.

Kérem ossza meg ismerőseivel: