Pánikra nincs ok

A megszokott rendben folytatódhat a háziorvosok tevékenysége

Péntektől nem adhatnak ártámogatott és ingyenes recepteket, illetve beutalókat a romániai háziorvosok, mivel április 1-jétől már nincs érvényes szerződésük az Országos Egészségbiztosító Pénztárral (CNAS) – tudatta pénteki számában az erdélyi Krónika című lap. Ezt a hírt vette át az MTI is.

Dr. Kovács Géza háziorvos erre a hírre utalva mondta el, hogy tudomása szerint a gyergyószentmiklósi háziorvosok továbbra is lelkiismeretesen végzik feladatukat, és akárcsak eddig, fogadják a betegeket, és ingyenesen folytatják a háziorvosi szolgáltatást, hiszen sok páciensnek nem is lenne pénze a vizitdíjra, sem a szükséges gyógyszerekre.

Amúgy is, már március 31-én hírlevélben közölték a háziorvosokkal azt a hivatalos dokumentumot, melyet Patriciu-Andrei Achimaş-Cadariu egészségügyi miniszter és az Országos Egészségbiztosító Pénztár (CNAS) elnöke, Vasile Ciurchea írt alá, melyben rendeletben közlik, hogy 2016. április 1-től meghosszabbodik az addig érvényes szerződés egészen 2016. június 30-ig. Ugyanakkor a Hargita Megyei Egészségbiztosítási Pénztár is elküldte hírlevelét, mely szerint, a rendelet alapján, folyamatban van egy kiegészítő akta csatolása az érvényben levő szerződéshez, így biztosítva a fent jelzett időszakra az ingyenes háziorvosi szolgáltatás, valamint az ártámogatott és ingyenes receptek elszámolásának folytonosságát.

Tehát pánikra nincs ok, szögezte le dr. Kovács Géza, és továbbra is a megszokott rendben folytatódhat a háziorvosok tevékenysége.

Kérem ossza meg ismerőseivel: