Parancsnokváltás

A Gyergyószentmiklósi Csendőrképző Központ hírlevele

A Csendőrképző Központ parancsnokságának átadás-átvétele

     Szerdán, február 3-án, a Csendőrképző Központ székhelyén, a Lazăr Laurenţiu ezredes tartalékba vonulása alkalmával megtörtént a központ parancsnokságának hivatalos átadás-átvétele.
     A létrehozott bizottság tagjaiként jelen voltak a Román Csendőrség képviselője, dr. Robert Iulian Vîţă ezredes, a Román Csendőrség Főfelügyelőjének helyettese, valamint a Hargita és Kovászna Megyei Csendőrfelügyelőség alkalmazottai. Az ünnepségen, természetesen, a központ minden dolgozója részt vett.

parancsnokvaltas
    Az esemény hatalmas érzelmi töltettel telítődött, amikor Lazăr Laurenţiu ezredes beszámolt a több mint 25 éves pályafutása alatt történt eseményekről (az utolsó tíz évben az egység parancsnoka volt). Így foglalta össze parancsnokságának időszakát: „El tudom mondani, hogy a legszebb és személyemet a legjobban igénybe vevő évek a parancsnoksággal töltöttek voltak, próbára tették a teljes hozzáértésemet és az évek alatt felhalmozott tapasztalatomat. Mi lehet szebb a teljesített kötelesség tudatának érzésénél, és annál az elégtételnél, hogy hagytál valamit magad után.”

parancsnokvaltas2A képen balról jobbra: Butnariu Ovidiu ezredes, dr. Robert Iulian Vîţă ezredes és Lazăr Laurenţiu ezredes

    Az egység parancsnokságát Butnariu Ovidiu ezredes vette át, akit a felsőbb vezetés hatalmazott fel a központ parancsnokságának átvételére. Butnariu Ovidiu ezredes osztályvezetője volt a Brassói Mobil Csendőrkülönítménynek, katonai tisztiiskolát és jogi egyetemet, illetve Katonai Akadémiát végzett, katonai menedzseri licenciátusi oklevelet szerezve.
    Ez alkalommal is kívánunk Lazăr Laurenţiu ezredesnek minden elképzelhető jót, hosszú és könnyű nyugdíjas életet, Butnariu Ovidiu ezredesnek pedig sok sikert és bölcsességet az általa vállalt, egyáltalán nem könnyű küldetés teljesítésében.

A Gyergyószentmiklósi Csendőrképző Központ szóvivője

Kérem ossza meg ismerőseivel: