Parkosítási projektre 2,6 millió lejt nyert Gyergyószentmiklós

Szerződés aláírva, következhet a megvalósítás!

Gyergyószentmiklós költségvetéséből csekély számú fejlesztést tudunk biztosítani, ezért előszeretettel használjuk ki a pályázatok által felkínált lehetőségeket.

Hargita megye városai közül elsőként Gyergyószentmiklós írt alá finanszírozási szerződést a Regionális Operatív Program keretében a 2014-2020-as fejlesztési időszakban. Parkosítási projektünkre 2,6 millió lejt nyertünk.

A támogatás értéke 98 százalékát fedezi a projektnek, a város 52 ezer lejes önrésszel járul hozzá a megvalósításhoz.

Három játszótér kap majd itt helyet különböző korosztályú gyerekek számára, lesz olvasóliget, fitneszpálya, illetve sportolásra alkalmas eszközök.

217 darab facsemetét, 461 tő cserjét ültetünk a területre, 800 négyzetméteren pedig sziklakerti növényeket telepítünk. Locsolórendszer kialakítását is tartalmazzák a tervek, továbbá utcai bútorzat, biciklitartók, közvilágítási oszlopok kihelyezését, parkolóhelyek kialakítását is, mindezt az Építő utca végében lévő több mint 1 hektáros területen valósítjuk meg, a város mellékgazdaságának székhelye és a Caritas Vidékfejlesztés székhelye közötti önkormányzati területen.

Ma délelőtt aláírtam a finanszírozási szerződést, így elkezdődhet a közbeszerzési folyamat. Első lépésben a részletes kivitelezési terv kell elkészüljön, ennek alapján lehet meghirdetni a munkálatokat. Ideális esetben az év vége felé kezdhető el a kivitelezés, de látványos haladás csak jövőben várható.

A jelenlegi helyzet, hogy sikerrel vettük az akadályokat és nyertes pályázatot tudhatunk magunkénak, egy hosszú folyamat és nagyon sok munka eredménye. Bár az eddigi munka nem volt látványos, hiszen a projektek előkészítése, leadása, a háttérben, irodák falai között, csendben zajlik, mégis nagyon fontos részét képezik a hatékonyságnak.

A külső források igénybevétele és felhasználása nagyon lényeges számunkra, hiszen ezek segítségével tudunk előrelépéseket tenni egy élhető városkép kialakítása érdekében.

Nagyon sok dolgunk van még, a legégetőbb és legsürgősebb feladatok mellett is, mint a víz-kanalizálás, közművesítés egyéb részletei, az utak rendbetétele.

Jelenleg is több tízmilliós értékre írt projektek állnak elbírálás alatt, és reményeim szerint hamarosan egy újabb sikeres pályázat eredményeként létrejött szerződéskötésről szolgálhatunk jó hírrel.

A mostani sikerért hálás vagyok minden egyes csapattársamnak.

Meggyőződésem, hogy ha továbbra is mindenki a saját dolgával foglalkozik, ha ereje maximumát, szakmai tudásának legjavát nyújtja, mindezt jó szándékkal, akkor együttműködésünk Istennek tetsző lesz, és a városunk fejlődését szolgálja.

Szép munka volt, köszönöm.

Nagy Zoltán

Kérem ossza meg ismerőseivel: