Pénteken két medvetámadás volt Hargita megyében

Egy férfit és egy nőt sebesített meg a nagyvad

Rátámadt egy medve egy 58 éves férfira a Hargita megyei Gyimesközéplok községben; az áldozatot kar- és fejtájéki sérülésekkel szállították kórházba, állapota stabil.

Gyimesközéplok polgármestere, Gergely Károly az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, egy Hidegség közelében levő tanyán történt a támadás péntek reggel, és a férfi kutyái riasztották el a medvét, így sikerült megmenekülnie.

A megyei mentőszolgálat vezetője, Péter Szilárd szerint az áldozat kar- és fejtájéki sérüléseket szenvedett, állapota stabil. Azt mondta a mentősöknek, hogy a medve földre teperte, de amikor magához tért, sikerült felhívnia az 112-t.


Újabb medvetámadás történt Hargita megyében, a második a nap folyamán

Rátámadt pénteken egy medve egy asszonyra a Hargita megyei Madéfalva közelében, egy mezőn. A nőt harapás okozta sebekkel szállították kórházba.

Szentes Csaba madéfalvi polgármester az áldozat fiától úgy értesült, hogy édesanyjával együtt kaszáltak a mezőn, amikor rájuk támadt a medve.

A csíkszeredai sürgősségi kórház sajtóreferense, Kiss Edit elmondta, az 52 éves nőnek a karján vannak karcolások és harapás okozta sebek, illetve nyakszirttájékon is megsérült. Még kivizsgálás alatt áll, de állapota stabil.

Az elmúlt két hétben ez a negyedik eset, amikor medve támad emberre a megyében, korábban egy csíkcsicsói és egy vaslábi férfit is kórházba juttatott a nagyvad.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: