Nőnapra Phaedra

Nőknek a belépés ingyenes

Március 8-án, péntek este 7 órától látható a Figuránál Albu István rendezésében Racine Phaedra című klasszikusa, melyet nőnap alkalmából a női nézők ingyenesen tekinthetnek meg. A produkció, mely az idei évadban először kerül műsorra, 2018-ban a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján elnyerte a legjobb látványért járó díjat.


Mi történik velünk, ha napfényre kerülnek érzéseink? Ha be kell vallani, el kell ismerni, ami ott dobog a torkunkban? Leginkább talán ettől félünk. Félni szoktunk. Félünk törékenynek lenni, félünk felvállalni azt, ami ugyan tiltott, de ennek ellenére emberi.

IMG_6419

Phaedra az egyik legnagyobb görög hérosz, Thészeusz asszonya. Nő. Azaz feleség, ember, érző lény egy olyan világban, ahol a lányokat rabolni szokták, hajóval szöktetni őket a szigetvilágon át, s ha a szerelem lángja alábbhagy, hát csendben magukra hagyni egy palota hideg falai között. A régi szerelem emlékét ilyenkor leginkább csak apró hőspalánták őrzik: egy fiú, akinek nevétől még nem visszhangzik a föld, de akinek szívébe oltva ott él a példakép: a hős apa sorsa, kalandos élete, magasztos cselekedetei.

IMG_6307

Látszólag nyugodt világ ez: minden egyensúlyban. A vad, sziklás tájakat rettenthetetlen hősök tisztítják meg a veszélyektől, a kikötőkben pedig hűséges asszonyok várják férjeiket. Phaedra azonban szeret. És már nem Thészeuszt, aki hét tengeren át szöktette őt egykor: szívébe más férfi arcát csempészte a szerelem kíméletlen istene.

Bűn-e szeretni azt, akit nem szabad? Ezt kérdezi az ógörög mítosszal, az abból ihletődött francia klasszikus tragédia szövegével a Figura előadása.


* MÁRCIUS 8. ALKALMÁBÓL NŐKNEK A BELÉPÉS INGYENES *

Jegyek ára férfi nézőinknek: 15 lej. Diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej.

Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között, vagy előadások előtt fél órával a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban. Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

Online jegyek: www.biletmaster.ro
Tel.: 0752-227-011; e-mail: org@figura.ro

* Az előadást 14 éves kor felett ajánljuk! *


Figura Stúdió Színház

Racine: Phaedra

phaedra1

Időtartam: 1 h 40 min
Korhatár: 16+

Fordította: SOMLYÓ GYÖRGY

Szereposztás:
Theseus: MOȘU NORBERT-LÁSZLÓ
Phaedra: VAJDA GYÖNGYVÉR
Hippolytos: FARAGÓ ZÉNÓ
Aricia: BARTHA BORÓKA
Oinone: MÁTHÉ ANNAMÁRIA
Theraménes: KOLOZSI BORSOS GÁBOR
Ismené – Panopé: BOROS MÁRIA / TAMÁS BOGLÁR
Küprisz: SZILÁGYI MÍRA

Dramaturg: CZEGŐ CSONGOR
Jelmeztervező: MÁRTON ERIKA
Díszlettervező: TENKEI TIBOR
Zeneszerző: BOCSÁRDI MAGOR

Rendező: ALBU ISTVÁN

Kérem ossza meg ismerőseivel: