Péntekre csavaros tárgyalótermi dráma

A Cate McCall per (The Trials of Cate McCall)

amerikai filmdráma (2013), 86 perc

Az egykori alkoholista, presztízsét vesztett ügyvéd elvállalja az ártatlanul elítélt Lacey (Anna Schafer) ügyét, hogy bizonyítsa feletteseinek és férjének, hogy pár tucat AA-míting után rendbe szedte önmagát. Közben Cate (Kate Beckinsale) a négyéves kislánya nevelési jogaiért is pereskedik, pedig láthatólag nem jó anya: életét a karrierjére tette fel, s ha kettesben marad lányával, nem igazán tud mit kezdeni vele. Ügyvédnek viszont rámenős és agyafúrt, úgyhogy nekiáll ledarálni a korrupt jogászokat, zsarukat és mindazokat, akik megerőszakolták és rács mögé dugták Lacey-t.
Ám mint kiderül, szilánkosra tört házassága csak egy a sok sorscsapás közül, amivel az élet megkínálta. Szakmai karrierje és egész világképe esett darabjaira, mikor fény derül arra, hogy egy ártatlan embert ítéltetett el gyermeken elkövetett nemi erőszakért – élete fényesre csiszolt győzelme valójában ordas nagy tévedés volt.
A rendező következetesen taszigálja az összeomlás felé Cate-t, s filmjében plasztikusan rajzolja fel az ügyvédnő lányáért folytatott, majd az önmagával vívott küzdelmét.

Szeptember 2., péntek 22:00 óra – Paramount_Channel1 – Paramount CHANNEL

port.hu

Kérem ossza meg ismerőseivel: