Péntekre szellemes horrorparódia

Zombieland

amerikai horror-vígjáték (2009), 88 perc

Nem túl távoli jövőnkben egy ismeretlen eredetű vírus bozóttűzként terjeszti a zombikórt. Columbus (Jesse Eisenberg) a katasztrófa magányos túlélője: egy magának való, visszahúzódó huszonéves srác. Amint éppen a kihalt autósztrádán bandukol hazafelé, belebotlik a keménykötésű Tallahassee-be (Woody Harrelson), akinek ebben az elárvult világban egyetlen célja, hogy feltankoljon kedvenc sütijéből.
Az egyik szimplán lelép, ha valami ijesztővel találkozik. A másik imádja a harcot, és az öklénél csak a feje keményebb: ha a világot elárasztották a zombik, az emberiség pedig felkerült a legveszélyeztetettebb fajok listájára, mindkét módszer elfogadhatónak tűnik. Columbus és Tallahassee nagyon különböznek egymástól, mégis közösen próbálják átvészelni a folyamatosan rájuk leskelődő bajt: a mindenütt jelenlévő élőhalottakat. Pedig az igazi veszély az emberek között les rájuk. Összeismerkednek két lánnyal, akik egész más eszközöket vetnek be a túlélés érdekében. A két simlis lány, Wichita (Emma Stone) és kishúga, Little Rock (Abigail Breslin) egy kihalt élelmiszerbolt homályából bukkan elő, ügyesen el is orozzák hőseink fegyvereit, aztán később mégis összeverődnek velük. Céljuk viháncolni egy nagyot a zombimentesnek vélt Los Angeles-i vidámparkban, ám előbb még szétvernek egy gazdátlan antikváriumot, elkötnek néhány terepjárót, és összeakasztják a bajszukat egy hörgő zombicsordával. Ám amikor négyszemélyessé szervezik a csapatot, már nem biztosak, mi volna jobb: megbízni egymásban, vagy a zombik kitárt karjába futni.
Ruben Fleischer provokatív, szellemes horrorparódiája megtanít az apróságok élvezetére, felégeti a zombifilmes tradíciók hídjait, és még az utóbbi idők egyik legjobb cameója is két vállra fektet benne.

Július 8., péntek 22:10 óra – film+ – FILM+

port.hu

Kérem ossza meg ismerőseivel: