Petőfi Sándor műveiből olvasnak fel a nemzetközi felolvasómaratonon

 Február 13-ig várják a jelentkezőket

Felolvasomaraton2018Az idén immár tizedik alkalommal kerül sorra a nemzetközivé szélesedett felolvasómaraton, melynek tavaly 9 országból több mint 33.000 résztvevője volt!  Benedek Elek, Orbán Balázs, Jókai Mór, Arany János, Gárdonyi Géza, Móricz Zsigmond, Kányádi Sándor, Tamási Áron, Szabó Magda művei után február 20-án, a 195 éve született Petőfi Sándor (1823-1849) műveit szólaltatjuk meg. Ez az év egyúttal Az apostol megírásának és az 1848-as forradalomnak a 170 éves évfordulója.

„Célunk, ráirányítani a figyelmet magyar irodalmunk egy-egy kiemelkedő személyiségének műveire és ezáltal az olvasás fontosságára, szépségére, arra, hogy olvasni jó. Szeretnénk, ha a pedagógusok, diákok mellett minél többen csatlakoznának életkortól, foglalkozástól, nemzetiségtől függetlenül” – áll a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Kájoni János Megyei Könyvtár felhívásában. Előző évekhez hasonlóan a helyszín lehet valamely iskola osztálya, díszterme, tornaterme, könyvtár stb. a lehetőségekhez, körülményekhez mérten vagy a Kájoni János Megyei Könyvtár előadóterme.


jelentkezés online módon történik, február 13-ig. A jelentkezési űrlap elérhető a Kájoni János Megyei Könyvtár honlapján. A jelentkezőket, intézmények, iskolák esetében a kapcsolattartó személyeket, pedagógusokat arra kérjük, hogy pontosan töltsék ki az online űrlapot.

A korábbi évekhez hasonlóan várjuk a rendezvény Facebook oldalán való részvételt: Petőfi Sándorról szóló nehezebben hozzáférhető szövegeket, fotókat, a készülődéssel kapcsolatos pillanatképeket, vagy az erre az eseményre készített saját plakátok, rajzok posztolását, majd a visszajelzéseket, rövid beszámolókat, a felolvasás élményéről, érdekességeiről pár fotó kíséretében.

Hargita Megye Tanácsa Összetartozunk közösségépítő programja révén a  felolvasómaratonba szívesen várjuk a szórvány megyék magyarságának aktív részvételét is.

Kapcsolattartó: Török Edit, tel. 0753-073489 – hétköznap: 8,00-15,00 óra között.

Kérem ossza meg ismerőseivel: