Pezseg a március a színházban

A Figura társulata belelendül a munkába a tavasz első hónapjában; márciusban az előadások mellett turnékkal, lemezbemutató koncerttel, Színész házon kívül projekttel, nőnapi előadással és színházi világnapi meglepetésekkel várják a gyergyószentmiklósi és a környékbeli nézőket.

A Caritassal és a vidéki művelődési házakkal partnerségben szerveznek főként időseket célzó turnét Gyergyó-medence településeire, a Biorobot című felolvasószínházi előadással. Botházi Mária tárcáit a társulat két színésze: Bartha Boróka és Tamás Boglár vitték színpadra a 2019/2020-as évadban. A produkciót nyílt előadásként is játsszák március 18-án Gyergyóremetén, míg március 24-én Gyergyócsomafalván este 7 órai kezdettel. A gyergyószentmiklósi közönség március 8-án, nőnap alkalmából tekintheti meg a felolvasószínházi előadást, amelyre a hölgyek kedvezményes, 5 lejes belépőt válthatnak. A Biorobot mellett a Szín-kron Csoport Kávéházi történetek című zenés műsora is megtekinthető a színház falain kívül, március 13-án Csíkrákoson.

A gyergyószentmiklósi alternatív zenekar, a 2016-ban alakult Teddy Queen lemezbemutató koncertjének ad otthont a Figura március 19-én a nagyteremben. A Fodor László, Csóka Lóránd és Péter Gellértből álló trió két kislemeze után idén márciusban adja ki első nagylemezét Nekem Itt A Helyem címmel.

borítókép

Felfrissül a tavalyi évadban elindított Színész házon kívül nevet viselő nem szokványos színházi program, amelyben elsőként Kolozsi Borsos Gáboré lesz a főszerep. A projekt célja, hogy a nézők a színpadon és (szín)házon kívül is találkozzanak valamilyen formában a társulat előadóival, akik havonta, felváltva kerülnek ebbe a szerepbe. Gáborral a márciusi hónap folyamán különböző platformokon találkozhatnak az érdeklődők, hang- és videóanyagok, képek, valamint interjúk formájában, viszont személyes találkozásra is sor kerül a „GáBorkóstoló” keretén belül. A rendhagyó borkóstolót – a színházi világnap apropóján – március 27-én a YourLivingroom partnereként tartja a társulat színésze. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a helyek száma korlátozott. A járványügyi szabályokat figyelembe véve az eseményen kötelező a távolságok betartása, a maszk viselése a bejárattól egészen az asztalig, valamint a kézfertőtlenítés.

Gábor_színész házon kívül

Március 27-én ünneplik a színházi világnapot, amelyre különleges programokkal készül a társulat. Elöljáróban annyit árulnak el, hogy terveznek kicsiknek és családoknak szóló színházi programot, könyvbemutatót, illetve a Színész házon kívül program ehavi alanyával közös borkóstolót. Részletes programmal a Figura közösségi média oldalain jelentkeznek.


A tervezett eseményeken érvényesek lesznek az előírt járványügyi szabályozások: kézfertőtlenítés, lázmérés, távolságok betartása, illetve a maszk viselése a programok teljes időtartama alatt.


Figura Stúdió Színház

HAVI-plakat_marc21

Kérem ossza meg ismerőseivel: