Pokolból a mennybe

Az ötből három nyert mérkőzésig tartó jégkorong elődöntő első két meccsét Karcfalván a Steaua nyerte. A soron következő, hazai pályán játszott mérkőzésen a Progym szépített. Nagy remények és izgalmak előzték meg a negyedik mérkőzést, hiszen egy Steaua nyereség esetén minden eldőlhetett.

hoki4a_kisujsag_cover

Fotók: Szász Adorján Photography

Rosszul indult az elődöntő negyedik összecsapása a Gyergyószentmiklósi Progym csapata számára. Az első harmad 7. percében Butocsnov talált be a kapuba, majd a 19. perc végén Timaru növelte 2–0-ra a vendégek előnyét. A második harmad nem hozott változást, az eredmény 2–0 maradt a bukaresti csapat javára.

hoki4b_kisujsag_cover

A Steaua – sokszor sportszerűtlen – ellenjátékát látva nem sok reményt fűzhettek a nézők a folytatáshoz. Azonban, akár az előző mérkőzés második harmadában, egy más Progym lépett a jégre, csak most a harmadik harmad kezdetén. A 3. percben Kiricsenko szépített. A 11. percben pedig Novak találata hozta meg az egyenlítést. A sikert üdvözlő szurkolói hangorkán még a Virág negyedben is hallatszott. Innen már egyenes út vezetett a győzelemhez. A 17. percben, a Sateket cserélő Nyerges üti be Catrinoi kapujába a vezető gólt, majd az utolsó percben ugyanő állítja be a végeredményt, 4–2 a Progym javára.

hoki4_kisujsag_cover

Hatalmas ünneplés követte a megérdemelt győzelmet. A céltudatosság, a munka, a remény, az akarat, az eltökéltség, minden hátráltatás ellenére, meghozta a gyümölcsét. Szép volt fiúk!

A Steaua a derűre egy kis borút tartogatott a gyergyószentmiklósiak számára. Kiderült, hogy a mindent eldöntő mérkőzést házigazdaként, a fővárosi csapat Galacon szervezi. Úgy látszik, a Steaua már nem tudja, mihez folyamodjon, hogy még nagyobb nehézségeket gördítsen a Progym elé. Az ilyen és hasonló sportszerűtlen megnyilvánulásaival egyértelművé teszi félelmét, frusztráltságát, nem hagyva más lehetőséget a Progym számára, mint a győzelem.

Gyergyószentmiklósi Progym – Bukaresti Steaua 4–2 (0–2, 0–0, 4–0). Az elődöntő párharca döntetlenre (2–2) áll, az ötödik, utolsó meccs hétfőn 20 órától lesz Galacon. Hajrá Progym!

*   *   *

Irány Galac!

A Progym szurkolói autóbuszos utazást szerveznek Galacra, a Steaua elleni elődöntő utolsó, mindent eldöntő mérkőzésére. A meccset a Steaua kérésére tették át a Duna-partra, azért, hogy lehetőleg minél kevesebben szurkolhassanak a piros-fehéreknek, mert félnek a gyergyói nézők hangjától. Tudják, a szurkolók hangja mekkora erőt ad a Progym-játékosoknak. Éppen ezért lenne fontos, hogy minél többen ott legyünk Galacon. A Progym-Steaua meccs hétfőn este nyolckor kezdődik, előtte azonban lehetőség lesz megnézni a fél hatkor kezdődő Galac–Brassó összecsapást is. A mérkőzésekre ingyenes lesz a belépés. Az útiköltség 60 lej személyenként. Az utazásra jelentkezni a 0745-327978-as telefonszámon kell, legkésőbb vasárnap este 5 óráig. Az autóbusz hétfőn reggel fél tízkor indul a gyergyószentmiklósi művelődési ház elől. A csapatnak nagy szüksége van a biztatásra, legyünk ott minél többen Galacon is! HAJRÁ PROGYM!

Kérem ossza meg ismerőseivel: