Pro Progressio-díjak 2016

Díjat kaptak a legnagyobb fejlődést mutató nyolcadikosok is

A végzős diákok mellett Pro Progressio-díjat kaptak azok a nyolcadikos diákok is, akik önmagukhoz képest a legnagyobb fejlődést mutatták az elmúlt négy évben.

A Vaskertes Általános Iskolában: Csergő Zsófia, a Fogarasy Mihály Általános Iskolában: Nagy-György Ottó, a Kós Károly Általános Iskolában: Portik-Órás Mátyás érdemelte meg a kitüntetést.

A díj kezdeményezője Mezei János polgármester, aki felismerve azt, hogy az oktatási rendszer leginkább az éltanulókat emeli ki, a díj adományozása által éppen azokra a tanulókra akarta felhívni a figyelmet, akik következetes munkával önmagukhoz képest fejlődtek sokat 4 év alatt. Meglátása szerint az önmagunk korlátainak feloldása és az önmagunkhoz képest mért fejlődés legalább akkora kitartást és munkát igényel, mint egy megadott mérce szerinti kiemelkedő tevékenység.

Bár Mezei János sem tavaly, sem idén nem láthatta el hivatali teendőit, de helyette Nagy Zoltán polgármesteri teendőkkel felruházott alpolgármester adta át a tanulók számára az elismeréseket, mind a 12., mind pedig a 8. osztályosok számára.

Kérem ossza meg ismerőseivel: