Progym közgyűlés

Visszapillantás és elképzelések

A szurkolók elsősorban a következő idényre vonatkozó bejelentéseket, terveket várják a nyári időszakban, és erre most a szerdán lezajlott közgyűlés volt legmegfelelőbb alkalom. Két új légiós szerződtetését jelenthetjük be.

Pavlo Boriszenko és Mihail Konyaev személyében minőségi hátvédekkel erősödött a csapat. Mindkét játékos ismerős már, tehát nem zsákbamacskát vettünk. Boriszenko a Steaua színeiben keserítette meg sokszor az ellenfelek életét, Konyaev pedig Csíkszeredában mutatott kiemelkedő játékot. Vaclav Novak, Vitalij Kiricsenko és Nyerges Lajos továbbra is piros-fehérben szerepel, így öt légiósa van a csapatnak. A bajnokság idei szabályzata hat légiós szerepeltetését engedi meg, így elképzelhető, hogy jöhet még egy külföldi játékos, de egyelőre erről nem született még döntés. A hazai játékoskeret nem változik, nincsenek távozók, ellenben számos fiatal tehetség számíthat arra, hogy több játékidőt kap, meghatározó játékos lehet a közelgő 2016-2017-es idényben. Az új edző érkezéséről egyelőre nincs bejelentés, a vezetőség külföldi szakemberekkel tárgyal.

Marad a vezetőség

A vezetőség három éves mandátuma lezárultával tisztújítás is napirenden volt. Mivel új jelentkezők nem akadtak, lényeges változás nem történt. Bizonyos feladatkörökben munkát vállalt a klubvezetés segítésében Szász Márton, Csiki Zsolt és Csata Péter. Amint minden évben, most is elhangzott, az ellenfelekhez viszonyítva nagyon kevés pénzből gazdálkodik a Progym, a tavalyi 660 ezer lejt is nagyon nehezen lehetett előteremteni, és valószínűleg a következő idényre tervezett 700 ezer lej körüli költségvetést sem lesz könnyebb megvalósítani – hangzott el. Az sem ezen a közgyűlésen hangzott el először, szinte csodaszámba megy, hogy a csapat gyakran mégis egyenlő félként tud játszani és legyőzni az ellenfeleket, olyanokat, akik tízszer több pénzből gazdálkodnak. Az ülésen Sándor Székely Ottó menedzser ismertette a Progym támogatóinak névsorát, amelyet a remények szerint bővíteni fognak. Elmondta, fő támogató Gyergyószentmiklós önkormányzata mellett maga a közönség, azok az ezrek, akik jegyet vesznek a mérkőzésekre.

A jegyek ára nem változik

Nem fog változni a jegyek ára az új idényben, de a beléptetés szigorúbb lesz, minden nézőtől elvárják a jegyváltást, hogy ne fordulhasson elő az, hogy 100-150 néző ingyen nézi a meccseket. Az ilyen bevételkiesés komoly érvágás a csapatnak – mondták. Fényképes bérlet is lesz, ennek ára majd akkor lesz nyilvános, amikor eldől, hogy a bajnokság lebonyolítása milyen lesz, hány hazai mérkőzésre lehet számítani. Javaslatként hangzott el, hogy a mérkőzésekre urnákat helyezzenek ki, azzal a céllal, hogy ha a nézők úgy látják, a fiúk megérdemlik, akkor ezekbe a dobozokba pénzt dobjanak, amit a csapat kap meg jutalomként.

Csíkszeredában és Debrecenben játszanak a fiúk

A csapat nyári erőnléti felkészítése sokkal komolyabb, mint a korábbi években, a felkészülés Vaclav Novak és Farkas Csaba vezetésével zajlik. Gyergyószentmiklóson augusztus 8-ra várható a jégpálya beindulása, a hónap elején edzőtáborba vonul a csapat, napi több száraz és jeges edzéssel. A Progym meghívást kapott Csíkszeredába, ahol augusztus 12–14 között hatcsapatos tornát szerveznek. A torna mezőnyét alkotja a Sportklub két csapata (egy hazai játékosokból és egy légiósokból összeállított együttes), Galac és Brassó, valamint egy cseh csapat is. Augusztus 25-26-án pedig Magyarországon játszik két meccset a piros-fehér társaság. A Debreceni HK látja vendégül a mieinket.

Kérem ossza meg ismerőseivel: