Pünkösdi hangverseny

Hargita Megyei Művészeti Népiskola Tanári Kamarazenekara

A Hargita Megyei Művészeti Népiskola Tanári Kamarazenekarának koncertjével folytatódik a Klassz–Tavasz Fesztivál május 11-én, szerdán este hét órától a gyergyószentmiklósi művelődési ház színháztermében. A koncertre a belépés ingyenes. Szeretettel várjuk!

punkosdi_koncert


A zenekarról:
Hargita Megyei Művészeti Népiskola égisze alatt működő tanári zenekart 2008-ban alapítottuk. A zenekar nagyrészt az iskola fiatal tanárait fogja össze, illetve tagjai között felismerhetjük a Nagy István Művészeti Líceum zenetanárait is, emellett különböző filharmóniáktól szoktunk meghívni művészeket. Iskolánk pár éve összefogta azokat a fiatal zenetanárokat, zenészeket, akik mesterien kezelik a hangszert, és nem csak a tanításban élik meg a művészeti vágyukat, hanem ezt a zenekarban is tudják kamatoztatni.
Zenekaruk egyik nagy előnye, hogy mivel kisebb létszámú, olyan helységekbe is eljuthatunk, ahol ritkán vagy egyáltalán nem tartanak klasszikus zenei előadást. Ez is egyik feltétele a zenekarunknak, hogy nem csak helyben, Csíkszeredában mutatjuk be az előadásainkat, hanem széles körben, más helységekben is szeretnénk hagyományteremtő koncerteket tartani. Könnyen megérthető programokat választunk, ezáltal fiatalokat is várunk a koncertekre, mert mint zenetanároknak missziónk is, hogy új tehetségeket fedezzünk fel és ösztönözzünk erre a szakmára.
Zenekarunk évente több fellépéssel büszkélkedhet és egyre több felkérésnek próbál eleget tenni.

dr. Péter Csaba
menedzser

Kérem ossza meg ismerőseivel: