Ra, az oroszlán

A sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház musicalje a Figuránál

November 24-én, szombat délután 5 órától a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház román nyelvű musicalje, a Ra, az oroszlán látható a Figura Stúdió Színház nagytermében. A vendégjáték Hargita Megye Tanácsa támogatásával valósul meg.

A történet a Mondolundi cirkuszról szól, amely első látásra csepűrágókat, idomított állatokat, illúziókat, látványos megjelenéseket és eltűnéseket jelent. A társulat sztárja, a Szörnyű Ra, az oroszlán, acél mellvértben tér ki a golyók elől.

Az előadás fordulópontja az, amikor Ra megunja a tapsokat és a golyókat, nem akar többé kimenni a porondra. A cirkuszigazgató lányának, Cabiria-nak (Paula Rotar) segítségével megpróbálja elhagyni a cirkusz világát, de az állatszelidítő dühe és puskája mellett, a társulat tagjaival is szembe kell néznie.

Közben Cabiria, aki édesanyja emlékei (Kovács Dalma) és saját beteljesítetlen álmai között vergődik egy szökési tervet gondol ki. Humoros pillanatokkal lazítva a feszültség fokozódik az előadás során a váratlan tetőpontig.

leul

A szereposztás tagjai: Ciprian Teodorescu (Rá), Sebastian Marina (Mister K), Paula Rotar (Cabiria), Mirela Bucur (Iagoneril), Kovács Dalma (Cabiria édesanyja), Elena Popa (Momo), Sergiu Aliuș (Macarilio), Claudia Ardelean (Tiramiso), Mona Codreanu (Didina), Costi Apostol (Fofi) és Liviu Popa (Kika).

Bakó Zsigmond fényei igazi cirkuszi hangulatot teremtenek, melyet megerősít Gabi Pindici hangszerelése, Luiza Zan zenei szerkesztése, Elena du Solei ruhái, Raluca Alexandrescu díszlete, Beteg Zsuzsa sminkjei, illetve Bordás Attila koreográfiája. 

Információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

Kérem ossza meg ismerőseivel: