Rafila: az 5. hullámban kétszer annyian fertőződnek majd meg, mint az előzőben

Sötét jövőt jósol az egészségügyi miniszter

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter szerint a SARS-CoV-2 pandémia 5. hullámában akár kétszer annyi új fertőzött is lehet majd, mint amennyit az előző, ősszel lezajlott hullámban hivatalosan regisztráltak.

‘A negyedik hullámban hivatalosan megközelítőleg 400.000 személy szervezetében mutatták ki a kórokozót. Kiderül majd, hogy hány esetünk lesz az ötödik hullámban. De becsléseink szerint megkétszereződik az esetek száma’ – nyilatkozta az Antena 3 tv-csatornának nyilatkozó miniszter.

Kitért arra is, hogy az országba érkező új koronavírus elleni gyógyszereket vénnyel ki lehetne majd váltani a gyógyszertárakban vagy a járóbeteg-rendelőkben, de erről még nem született döntés. Jelezte ugyanakkor, hogy ezek a gyógyszerek valószínűleg ingyenesek lesznek “a jogosultak számára”, és megismételte, hogy ezeket csak olyan páciensek kezelésében használnák, akiknek állapotát kockázati tényezők súlyosbítják, és szövődményeknek vannak kitéve.

Alexandru Rafila bejelentette ugyanakkor, hogy január folyamán valószínűleg felveszi a koronavírus elleni oltás 3. adagját is, tekintve, hogy eltelt már 9 hónap a második dózis felvétele óta.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: