Rajz- és poszterpályázat fiataloknak

TAKARÉKOSKODJ A VÍZZEL és FORRÁSAINK FELTÁRÁSA tárgykörökben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS!

I. Rajzpályázat 7–12 éveseknek, egyéni és/vagy csoportos benevezéssel

II. Poszterpályázat 13–19 éveseknek, egy munkának legfeljebb három szerzője lehet

A pályázati program célja: Idén, – 2016-ban – január elején a városunkban és a környező falvakon is nehézség adódott a vízellátással, volt olyan utca, ahol három napig egyáltalán nem volt vezetékes víz, ezért pánikszerű hangulat alakult ki a lakosság körében. Pályázatunkkal azt szeretnénk elérni, hogy a gyerekek és fiatalok legyenek tudatos vízfogyasztók, illetve rajzaikkal és posztereikkel hívják fel a Gyergyói-medence fogyasztóinak figyelmét, hogy néhány apró lépés, szokás bevezetése a hétköznapok során akár több köbméter víz megtakarításhoz is hozzájárulhat.

Fontos: Kizárólag a Gyergyó-medencében élő diákok vehetnek részt! Kérjük az alkotások hátoldalára feltüntetni:  az alkotás címét, a pályázó nevét, életkorát, évfolyamát, az iskola nevét, postacímét, e-mail címét stb. Az olvashatatlan vagy adatokat nem tartalmazó pályaműveket nem áll módunkban elbírálni, a határidő után érkezett pályamunkákat sem fogadjuk el!


Felhívás I.

Rajzpályázat 7–12 éveseknek, egyéni és/vagy csoportos benevezéssel

Korcsoportok: 7–9 év, 10–12 év
Technika: kötetlen
Méretek:  Min. A4.,  Max A2.

Díjazás és nyeremények: A legjobb 80 pályamunka az alkotók feltüntetésével kikerülnek a WWW.PROTERRAALAPITVANY.ORG  oldalra, valamint a 30 legkiemelkedőbb alkotásból kiállítást rendezünk. A kategóriák győztesei, az I., II., III. díjasok kreatív hobby termékjutalomban részesülnek, csoportos pályázás esetén (max. 3 fő) a jutalom a létszám függvényében növekszik. A jutalomcsomag értéke 40 lej/fő.

A pályaművek felhasználása: a pályázók pályázatuk beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy azt a Kiíró, valamint a Támogató a későbbiekben ellenszolgáltatás nélkül digitális vagy nyomtatott formában közzétegye az alkotó feltüntetésével.


Felhívás II.

Poszterpályázat 13–19 éveseknek, egy munkának legfeljebb három szerzője lehet

Korosztály: 13–15 év, 16–19 év

Méretek: min.A2, max A1
Anyag: karton, duplex karton, vagy jó minőségű papír (200–400 gr.)

Technika: kötetlen, kézzel készített vagy digitális, színes vagy fekete-fehér. (A szöveges tartalom minimum 75% legyen, képi tartalom max. 25%, ábrák, grafikonok, stb.,) A poszternek legyen tudományos jellege, megfogalmazott üzenete! A hivatkozásokat tüntessétek fel a poszter hátoldalán, hogy melyik könyvből, mely internetes oldalról inspirálódtatok.

Díjazás és nyeremények: A legjobb 20 pályamunka az alkotók feltüntetésével kikerülnek a WWW.PROTERRAALAPITVANY.ORG oldalra, valamint a 10 legkiemelkedőbb alkotásból kiállítást rendezünk. A kategóriák győztesei, az I., II., III. díjasok alkotáshoz szükséges eszközöket kapnak jutalmul, csoportos pályázás esetén (max. 3 fő) a jutalom a létszám függvényében növekszik. A jutalomcsomag értéke 40 lej/fő.

A pályaművek felhasználása: a pályázók pályázatuk beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy azt a Kiíró, valamint a Támogató a későbbiekben ellenszolgáltatás nélkül digitális vagy nyomtatott formában közzétegye az alkotó feltüntetésével. 


Pályázati határidő mindkét felhívásra: 2016. június 6.

Zsűri: tanárokból és szakemberekből álló zsűri értékeli majd a beérkezett munkákat.

Pályázat leadásának helye:

Kérjük, a pályázati anyagokat az alábbi címre juttassák el postai úton, vagy személyesen behozva a Gyermekek Házához (Tanulók Házához), hétfő, kedd, csütörtök, péntek 14:00 és 18:00 óra között.

Postacím: 535500, Gyergyószentmiklós, Gyilkos-tó út 17. szám, Hargita megye

pro_terra

Pályázati program szervező: PRO TERRA ALAPÍTVÁNY
Partner: GYERMEKEK HÁZA GYERGYÓSZENTMIKLÓS, GYERMEKEK HÁZA CSÍKSZEREDA
Támogató: POLGÁR-TÁRS ALAPÍTVÁNY
Kapcsolattartó személy: Szőcs Zsuzsánna
E-mail: PROTERRA96/KUKAC/YAHOO.COM
Tel: 0744 138 720

Kérem ossza meg ismerőseivel: