Rákász Gergely: Reformation 500

Látványkoncert

Rákász Gergely 15 évesen, Magyarország legfiatalabb koncertorgonistájaként adta első hangversenyét. 2005-ig az Egyesült Államokban tanult és koncertezett, mindezidáig több mint 1000 fellépése volt Magyarország, Európa és Amerika nagyvárosaiban. Egyedi látásmódja fiatalos lendülettel tölti meg a komolyzenét. Látványkoncertjeivel új műfajt teremtett, melyben képzőművészet, tánc, és színészi játék segítségével tízezrekhez közelítette a műfajt és a hangszert. Hét szólóalbuma jelent meg.

Luther Márton izgalmas történelmi személyiség volt. Józanészben, kitartásban, elvhűségben, jó szándékban, érdemi problémamegoldásban feladja a leckét mindannyiunknak. Dehogy akart Ő nagy történelmi felfordulást! Csak olyan jól akarta végezni a dolgát, ahogy erejéből képes. Aztán – ahogy a történelemben sokszor – az események felgyorsultak, léptékük megnőtt, és más irányt vett.

A reformáció közelgő ötszázadik évfordulója alkalmából Luther életéről és koráról szól a Reformation 500 című műsor.

A történelem viharát Mozart nagy f-moll Fantáziája, a virágzás, és ellenreformáció korát Bach muzsikája, a következő generációkra gyakorolt hatását César Franck gyönyörű a-moll Korálfantáziája mutatja be. Ezeket és a többi megszólaló remekművet is Papp Norbert festőművész külön erre az alkalomra készült, mozgó, történelmi, vetített rajzai kísérik. A látványkoncert tehát egyszerre zenei és esztétikai élmény miközben a kommentárokkal könnyebben helyezzük el magunkat a történelem ezen szakaszában.

Időpont2017. október 5., 19 óra

Helyszín: Gyergyószentmiklós, művelődési ház, színházterem


Jegyelővétel:

Szeptember 4-től a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában munkanapokon 9 órától 16 óráig. Helyfoglalás a 0266/361.992-es illetve a 0787/755.294-es telefonszámon.

A koncertre érvényesek a 2017/2018-as évad Ambrus Éva és a Bálint Ákos komolyzenei bérletei.

Jegyek ára: felnőtteknek 15 lej, szakmabelieknek, diákoknak, nyugdíjasoknak és vidékieknek 12 lej.


Ízelítő:

Kérem ossza meg ismerőseivel: