Rangos autóverseny a Szent Anna-tónál

Vasárnap, június 21-én a Szent Anna-tó felé vezető (DJ 113A) útszakaszon Hargita- és Kovászna megye védnökségében, a regionális bajnokság keretében Hegyiversenyt szervez az Auto Crono és a Pro Motor Harghita Autóklub. A Román Autósport Szövetség jóváhagyásával szervezett versenyt Hargita Megye Tanácsa sportpályázatán keresztül 1660 lejjel támogatja.

hexan

Autós felirat 2015

A megyeháza parkolójában pénteken, június 19-én Szabó Csaba és Bilibók Csongor, a gyergyószentmiklósi Hexan Motorsport képviselői bemutatták versenyautóikat. A futamon induló gyergyói versenyzők  egy „megspékelt” Subaru Impreza WRC illetve egy Mitsubishi Lancer Evolution volánja mögött fogják megmutatni tudásukat. A 3,5 kilométeres aszfalt pályát a versenyzők technikásnak ítélték.

hexan1

Szekeres László a Pro Motor Harghita elnöke elmondta, hogy 15-20 amatőr illetve autóversenyzői licensszel rendelkező pilótára lehet majd számítani, ugyanis a verseny napján szintén lehet még jelentkezni. A két mért futamot magába foglaló versenyen részt vesznek még konstancai, kolozsvári és szebeni pilóták is. Mindezek mellet jelen volt Cseh-Vajk Imre aki tavaly országos II. helyezést ért el a Dacia Kupában jelenleg pedig a Nemzeti Rali Bajnokságban szerepel egy Dacia Logan tipusú versenygéppel. Adrian Teslovan és Cseh-Vajk Imre párost akcióban a Hargita Ralin láthatjuk október 9-10-én, ami a bajnokság utolsó elötti futama lesz.

Kérem ossza meg ismerőseivel: