Rendkívül enyhe időjárással érkezik a február

Csapadék január végén és február 3-a után várható

Rendkívül enyhe időjárással érkezik a február, a hőmérsékleti értékek helyenként akár 14 Celsius-fokig is emelkedhetnek, csapadék január végén és február 3-a után várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) január 28-a és február 10-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben az intervallum első és utolsó részében, február 3-a előtt és 6-a után, nagyjából az évszaknak megfelelő hőmérsékletekre számíthatunk, legtöbb 2-6 Celsius-fokkal, február 2-a és 5-e között azonban szokatlanul enyhe idő lesz, a nappali legmagasabb hőmérsékleti értékek elérhetik a 8-12 Celsius fokot. Az éjszakai hőmérsékletek hasonlóan alakulnak, február 2-ig mínusz 6 és mínusz 1 fok között, február 3-tól 5-éig az éjszakai legalacsonyabb hőmérsékletek sem süllyednek fagypont alá, 0 és 2 Celsius-fok között várhatók. Csapadék bármikor előfordulhat, de a legnagyobb valószínűséggel erre január 29-e és 31-e között kerülhet sor.

A Bánságban és a Körösök vidékén az intervallum első felében a sokévi átlagnak megfelelő hőmérsékleti értékek várhatók, nappal 3-6 Celsius-fok, éjszaka fagypont körül. Február 6-a és 10-e között erős felmelegedés lesz, a legmelegebb déli órákban 9-12, helyenként akár 14 Celsius-fok várható, és éjjel sem lesz 4-5 foknál kevesebb. Az intervallum végén ismét az évszaknak megfelelő hőmérséklet lesz. Csapadék bármikor előfordulhat, leginkább január 30-án, és február 3-4-én.

Máramarosban hasonlóan alakul az időjárás. Az időszak elején és végén az évszaknak megfelelő hőmérsékleti értékek lesznek, nappal 3-5, éjszaka mínusz 4-mínusz 1 Celsius-fokkal. Február 2-a és 5-e között az ilyenkor megszokottnál sokkal melegebb lesz, a déli órákban akár 8-11 Celsius-fok is előfordulhat és éjszaka sem lesz 1 foknál hidegebb. Csapadék bármikor előfordulhat, de a legnagyobb valószínűséggel erre január 30-a körül kerülhet sor.

A prognózis a readingi (Anglia) székhelyű Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készült.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: