Roman Kosztromin a Progym vezetőedzője

Kosztromin: a fiatalok megkapják a lehetőséget

Csapatunk orosz csatára, és egyben vezetőedzője, Roman Kosztromin bizakodásának adott hangot a keret fiatal tagjait illetően, kiemelve: ha keményen dolgoznak, megkapják a lehetőséget. Az orosz válogatottban is megfordult 41 éves támadó mindemellett az új idényre, és a szurkolókra is kitért mondandójában.

A feladatáról…

“A feladatköröm változott a korábbiakhoz képest, hisz engem neveztek ki a csapat vezetőedzőjének. Terveim szerint nem csak a kispadon láttok majd, játszani is fogok.”

A klubról…

“A Progym egy nagyszerű klub, amely büszke a történelmére, a tradicionális értékeket vallja, és ennek szellemében dolgozik rendkívül keményen.”

A felkészülési mérkőzésekről és a Sportklub elleni győzelemről…

“Nagyon fontosak ezek a meccsek, hisz ilyenkor tudod felmérni az ellenfelek színvonalát, emellett a saját képességeiddel, határaiddal is szembesülhetsz. A Sportklub elleni legutóbbi mérkőzés is nagyon jó példája volt ennek: a srácok ügyesen végrehajtották a megbeszélt feladatokat, ami egy rendkívül pozitív dolog. Ezekre a meccsekre bátran tudsz építkezni, főleg ha még győztesen is hagyod el a játékteret.”

A fiatalok esélyéről…

“Szívből remélem, hogy a hivatalos mérkőzéseken is játszani fognak, mindez azonban kizárólag rajtuk múlik: ha keményen dolgoznak az edzéseken, megkapják a lehetőséget. Azt még mindenképp megemlíteném, hogy kiváló kapusaink vannak. A célunk kizárólag a rájátszásba jutás lehet.”

Vaclav Novákról…

“Nagyszerű képességekkel megáldott játékos, rengeteget dolgozik, és mindig pozitívan áll a dolgokhoz. Mindig arra törekszünk, hogy kölcsönös tisztelettel legyünk egymás iránt.”

A szurkolókról…

“Egyszerűen szuperek, fantasztikusak, nem is tudom, hogy van-e megfelelő jelző. Magával ragad, amikor egy-egy mérkőzés után eléneklik a székely himnuszt, az valami hihetetlen érzés. Leírhatatlan.”

A siker titkáról…

“Jaj, ez egyáltalán nem titok: alakíts ki egy ügyes versenyképes csapatot, és egy barátságos szakmai stábot.”

Kérem ossza meg ismerőseivel: