Sajtótájékoztatót tartott a polgármester

Több témát is érintett a városvezető

Több témát is érintett a polgármesteri hivatal udvarán tartott kedd délelőtti sajtótájékoztató – többek között elhangzott, fennakadások vannak a vízhálózat Virág negyedi munkálatainál, amelyek orvoslásáért már lépéseket is tett a polgármester, emellett pedig közbiztonsági kérdésekben is előrelépésről számolt be a városvezető.

Ultimátumot kapott a kivitelező

Annak ellenére, hogy már 4 km vezetéket elhelyeztek, fennakadás van a vízhálózat Virág negyedi munkálatainál, a mai napon pedig nyilvánosan is felszólítást kapott a kivitelező cég. Nagy Zoltán polgármester közölte, felszólította a céget, hogy ütemezze újra a munkálatokat, ellenkező esetben más lépésekhez kell folyamodni.

“Felszólítást kapott a cég, hogy egy héten belül szervezze át a munkálatokat, ha pedig ez nem történik meg, a fennakadás megoldásáig a város más területein is felfüggesztjük a munkát” – mondta, hangsúlyozva: megengedhetetlen, hogy leálljanak a munkálatok, így abban bízik, hogy a probléma orvoslását követően, az eddigi jó ütemben sikerül folytatni a kivitelezést.

Újabb 23 térfigyelő kamerát szerelnek fel

További 23 térfigyelő kamerát szerelnek fel a város tíz pontján, amely a közbiztonság további erősítését szolgálja. Korábban, a város bejárataihoz szerelt kamerákkal főként az autók rendszámainak felismerése volt a cél, most pedig inkább az arcfelismerést segítik az új kamerák.

“Bármilyen jellegű kihágást tapasztalunk, a kamerák segítségével sokkal könnyebben felismerhetőek lesznek az elkövetők, a helyi rendőrség pedig – kivizsgálás céljából – jó minőségű felvételekkel szolgálhat a hatóságoknak” – fogalmazott a polgármester.

Az új kamerák helyét illetően elhangzott, főként a nagyobb gyalogosforgalmat kiszolgáló köztereken lesznek, a város északi részére helyezett kameráknak köszönhetően pedig a szekereket is figyelni tudják a helyi rendőrök. Kamerák lesznek mindemellett a bevásárlóközpont területén, a múzeum környékén, a Csiky-kert bejáratánál, valamint a Téglagyár utcában is.

Nagy Zoltán megjegyezte, a kamerarendszer kiépítése egy többlépcsős folyamat, jelenleg a második fázisnál vagyunk, a tervek szerint pedig a 35 mellé, további hetven térfigyelő kamera kerül majd.


Gyergyószentmiklós Önkormányzata

Címfotó: Benedek Helga

Kérem ossza meg ismerőseivel: