SapiTour 2017-ben is

A természeti értékek szerepe a turizmusban

A Sapientia EMTE, Csíkszeredai Kara megszervezi idén is a SapiTour turizmus ismereti vetélkedőt, amelyre 2-3 fős középiskolás csapatok jelentkezését várjuk.

A vetélkedő fővédnöke: Kőrösi Viktor Dávid konzul

A vetélkedőről:

A vetélkedő elsődleges célja az, hogy a középiskolás diákok minden évben egy fontos turizmus-tudományi kérdéskörrel megismerkedjenek, valamint intézményünk kultúrájába is bepillantást nyerjenek. Az ENSZ közgyűlése 2015. december 4-én úgy döntött, hogy  2017 a Fenntartható turizmus a fejlődésért nemzetközi éve lesz, ezért idei vetélkedőnk témája a természeti értékek szerepe a turizmusban.

sapitour2017A vetélkedőre jelentkezhetnek:

Középiskolák X–XII. osztályos diákjai alkothatnak 2 vagy 3 fős csapatokat, a diákok bármilyen kombinációban csapatokat  szervezhetnek (egy csapatban lehet X–XI–XII. osztályos diák is).

A vetélkedő folyamata:

A versenyünk kétfordulós.

Az első fordulóban, a csapatoknak 2017. február 10-ig van lehetőségük regisztrálni ezen az online felületen, ezt követően kapnak a csapatok egy otthon vagy az iskolában megoldható feladatlapot, amelyet az elektronikus űrlapként eljuttatnak hozzánk. A kitöltésre mindössze 90 perc áll majd rendelkezésre.

Az első forduló feladatlapjának (online) megoldása: 2017. február 17., péntek, 12.00–13.30 óra között zajlik.

A beérkezett megoldásokat egy szakmai zsűri 2017. február 17-én kiértékeli, majd a beküldött válaszadó ívek eredményei alapján a második fordulóra 10-12 csapat juthat tovább.

A második fordulóra bejutott csapatok 5-10 turizmushoz kapcsolódó témából választhatnak, amelyek kidolgozására 10 nap áll majd a rendelkezésükre. A második forduló 2017. február 28-án, csütörtökön, a Sapientia EMTE csíkszeredai helyszínén lesz, ahol a kidolgozott témákat egy öttagú zsűri előtt kell bemutatni, prezentáció formájában.

A második forduló témája erdélyi ökoturisztikai programok kidolgozása lesz (bővebben az első fordulót követő 10 pontos témajegyzék fog tájékoztatni).

Jelentkezni online lehet 2017. február 10-ig ITT.

Fontos időpontok:

2017. február 1–10. között – regisztrációs időszak

2017. február 17. – az első forduló napja

2017. február 18. – első forduló eredményhirdetése – a továbbjutó csapatok értesítése
                                – második forduló tematikájának közlése

2017. február 28. – a második forduló napja, a kidolgozott szabad témák bemutatása az egyetemen. Díjátadás és közös vacsora.

Díjazás:

I. díj: 1500 lej
II. díj: 1000 lej
III. díj: 500 lej

Amennyiben kérdéseik vannak, kérjük, forduljanak bizalommal a verseny szervezőihez, a sapitourverseny@gmail.com címen!

Kérem ossza meg ismerőseivel: