SapiTour

Turisztikai verseny középiskolásoknak

A Sapientia EMTE, Csíkszeredai Kara megszervezi idén a SapiTour turizmus ismereti vetélkedőt, amelyre 2-3 fős középiskolai csapatok jelentkezését várjuk.

A vetélkedő védnöke: Korodi Attila parlamenti képviselő, a Turisztikai mérnök-menedzser szakunk oktatója

sapitour

A vetélkedőről:

A vetélkedő elsődleges célja az, hogy a középiskolás diákok az egyes turisztikai desztinációkat, célországok és célterületeket jobban megismerhessék, a turizmus legújabb trendjeivel találkozzanak és lehetőséget teremtsünk a turizmus beruházási és marketing módszereibe való bepillantásra.

Másodlagos célunk pedig szakmai kapcsolatrendszer kialakítása a középiskolás diákok és tanárok, egyetemi oktatók és hallgatók között. Ugyanakkor szeretnénk, ha a középiskolások jobban megismerkednének a Turisztikai mérnök-menedzser szakunkkal, amelyet választhatnak továbbtanulásuk céljából, amennyiben sikeresen teljesítették az érettségi vizsgát.

A vetélkedőre jelentkezhetnek:

Középiskolák X-XII. osztályos diákjai alkothatnak 2 vagy 3 fős csapatokat, a diákok bármilyen kombinációban alkothatnak csapatokat (egy csapatban lehet X-XI-XII. osztályos diák).

A vetélkedő folyamata:

A versenyünk kétfordulós.

Az első fordulóban, a csapatoknak 2016. március 25-ig van lehetőségük regisztrálni egy online felületen, ezt követően kapnak a csapatok egy otthon vagy az iskolában megoldható feladatlapot, amelyet az elektronikus űrlap segítségével eljuttatnak hozzánk. A kitöltésre mindössze 2 óra áll majd rendelkezésre. A vetélkedő tematikája a Kárpát-medence természeti és kulturális értékei.

Az első forduló feladatlapjának (online) megoldása: 2016. március 30., szerda 12.00–14.00 óra között zajlik.

A beérkezett megoldásokat egy szakmai zsűri 2016. március 31-én kiértékeli, majd a beérkezett pályamunkák alapján a második fordulóra 10 csapat juthat tovább.

A második fordulóra bejutott csapatok 10 turizmushoz kapcsolódó témából választhatnak, amelyek kidolgozására két hét áll rendelkezésükre. A második forduló 2016. április 14-én, csütörtökön, a Sapientia EMTE csíkszeredai helyszínén lesz, ahol a kidolgozott témákat egy öttagú zsűri előtt kell bemutatni, prezentáció formájában. A második forduló témája Erdély turizmusfejlesztése lesz (bővebben az első fordulót követő 10 pontos témajegyzék fog tájékoztatni).

Jelentkezni online lehet március 25-ig

Itt: https://goo.gl/JSxYyP 

Fontos időpontok:

2016. március 25-ig – regisztrációs időszak

2016. március 30. – az első forduló napja.

2016. március 31.

– első forduló eredményhirdetése – a továbbjutó csapatok értesítése

– második forduló tematikájának közlése

2016. április 14. – a második forduló napja, a kidolgozott szabad témák bemutatása az egyetemen

Díjazás:

I. Díj: 1500 lej

II. Díj: 1000 lej

III. Díj: 500 lej

Amennyiben kérdéseik vannak, kérjük, forduljanak bizalommal Csíki Adélhoz, a csikiadel@sapientia.ro e-mail címen!

Kérem ossza meg ismerőseivel: