Sárga forgatókönyv szerint folytatódik a tanítás Gyergyószentmiklóson!

Jövő héttől a kettes szcenárió lép érvénybe a tanintézményekben

Jövő héttől a kettes szcenárió lép érvénybe a gyergyószentmiklósi tanintézményekben. E szerint február 15-től csak az óvodások, az elemisek és a nyolcadik, illetve tizenkettedik osztályosok térhetnek vissza az iskolákba, a többi tanuló otthonról, online oktatásban vesz részt.

„A második félév első hetén a zöld forgatókönyv szerint zajlott az oktatás Gyergyószentmiklóson, viszont a héten megemelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma, ezért az iskolák resztriktív formában működhetnek jövő héten” – mondta Csergő Tibor András polgármester.

A Hargita megyei Közegészségügyi Igazgatóság koeficiens-számítása szerint a fertőzöttségi ráta jelenleg Gyergyószentmiklóson 1,4 ezrelék. Mivel a tanintézmények 1 ezrelék fölött már sárga besorolásba kerülnek, ezért egy héten keresztül biztosan érvényesül az erre vonatkozó forgatókönyv.

Gyergyószentmiklós továbbra is zöld zónának számít, mindaddig amíg a fertőzöttségi arány el nem éri az 1,5 ezreléket.

Gyergyószentmiklós polgármestere felhívja a lakók figyelmét arra, hogy legyenek elővigyázatosak, vigyázzanak az egészségükre, tartsák be a járványügyi szabályokat. Ugyanakkor azt javasolta, hogy az országos oltási platformon, aki csak teheti regisztrálja magát, mert a gyergyószentmiklósi oltóközpont teljes kapacitással működik.


Gyergyószentmiklós Önkormányzata
Kérem ossza meg ismerőseivel: