Sárga jelzésű figyelmeztetés érvényes Hargita megyére is

Viharosra fordul az idő, záporok, zivatarok várhatók

Elsőfokú (sárga jelzésű), kiadós esőzésekre vonatkozó figyelmeztetést adott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország északi és nyugati régióira. A figyelmeztetés kedden 15 órától szerda délelőttig érvényes.

Az előrejelzés szerint keddről szerdára virradóan és szerda reggel Máramarosban, Észak-Moldvában, Észak-Erdélyben és a Körösök vidékén, valamint a hegyvidéken 25 liter csapadék is eshet négyzetméterenként, helyenként pedig ez a mennyiség elérheti a 40-50 litert négyzetméterenként.

Sárga jelzésű figyelmeztetés érvényes Iaşi, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău megye nyugati része, valamint Hargita, Maros, Beszterce-Naszód, Máramaros, Szatmár, Szilágy, Kolozs, Bihar, Krassó-Szörény megyére, de Arad, Hunyad, Fehér és Temes megye bizonyos régióira is.

Az ANM egy második figyelmeztetést is kiadott, eszerint kedden 14 órától szerda 21 óráig az ország területének nagy részén felerősödik a szél, viharosra fordul az idő és jégeső is valószínű. Rövid idő alatt nagy mennyiségű eső zúdulhat le, 15-25 liter négyzetméterenként. Szerdán a széllökések elérhetik a 45-55 kilométeres óránkénti sebességet.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: