Sárga jelzésű riasztást adtak ki 20 megyére erős szél és havazás miatt

Vasárnap 8 órától 20 óráig érvényes

Erős szélre és havazásra vonatkozó sárga jelzésű riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM). Ez 20 megyére érvényes, vasárnap 8 órától 20 óráig.

Kovászna megye egész területét, illetve Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Fehér, Hargita, Brassó, Szeben, Vâlcea, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Gorj, Hunyad, Krassó-Szörény, Vrancea, Buzău, Suceava, Neamţ és Bákó megye egy részét érinti a riasztás.

A meteorológusok szerint a jelzett időszakban a Keleti és a Déli-Kárpátokban havazni fog, 1.500 méter fölött friss hóréteg alakul ki. Helyenként 55-60, a hegygerinceken 70-80 km/h-s erősségű szélre kell számítani.

Emellett csapadékra és szélre vonatkozó figyelmeztetést is kiadott az ANM. Ez vasárnap hajnali 3 órától este 10 óráig érvényes, az ország egész területére.

Az előrejelzések szerint a vasárnapra virradó éjszaka második felétől a központi, déli és keleti országrészben is számítani kell csapadékra, amelynek mennyisége eléri a 15-20 litert négyzetméterenként. Többnyire esni fog, Erdélyben és Moldvában azonban havas eső és havazás is várható.

Vasárnap nap közben szinte mindenütt megélénkül a szél. A hétfőre virradó éjszaka a Kárpátokon belüli térségekben és helyenként másutt is zúzmara képződhet.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: