Sárga riasztást adtak ki a várható viharok és felhőszakadás miatt

Erdélyi megyékre is érvényes

Tizenhat megyére vonatkozó sárga riasztást adott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) viharok és felhőszakadás miatt. Szerdától lehűlésre figyelmeztetnek a meteorológusok.

A sárga riasztás kedden 13 órától szerda 10 óráig érvényes Máramaros, Beszterce-Naszód, Suceava, Botoşani, Maros, Hargita, Neamţ, Iaşi, Brassó, Kovászna, Bákó, Vaslui, Vrancea, Galac, Prahova és Buzău megyére. A jelzett térségekben felhőszakadásra, olykor viharossá fokozódó szélre, villámlásra és akár jégesőre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 20-25, elszórtan az 50-60 litert is négyzetméterenként.

Szerda reggeltől országszerte lehűléssel kell számolni, főleg a déli, a délkeleti és a központi országrészben csökken jelentősen a hőmérséklet. Itt további esőzések várhatók, a Déli-Kárpátokban, a Kárpát-kanyarban, Erdély déli és délkeleti részén, valamint Olténia és Muntenia északi térségeiben a lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 20, helyenként a 40-50 litert négyzetméterenként. A déli és a délkeleti országrészben 45-55 km/órás széllökések várhatók.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: