Sárik Péter Trió x Beethoven

Szeptember 30-án, pénteken 19:00 órától

A Sárik Péter Trió a saját szerzemények bemutatása mellett hosszú évek óta játszik műfajtól független jazz-átiratokat. A Beethoven program a nagy sikerű Jazzkívánságműsor sorozat folytatása, amelyben felidézik azt a kort, mikor az improvizáció még a klasszikus zene szerves része volt.

“Megtisztelő és hatalmas feladat egy olyan korszakalkotó zeneszerző műveit feldolgozni, mint Beethoven. Mint minden újragondolásnál, itt is nagyon fontosnak tartottam megőrizni a szerzemények eredeti üzenetét és hangulatát. Emellett megpróbáltam elképzelni, hogy, ha a Mester ma élne, hogyan hangszerelné át a saját darabjait. Úgy gondolom, ma is merész, karakteres és újító szellemű lenne. Ezt az irányt követtük mi is a feldolgozásoknál. Bátran használjuk a ma divatos ritmusokat, a modern jazz és pop zene új stílusjegyeit. Az igazán nagy művek nem csak az idő próbáját állják ki, hanem mai környezetbe kerülve újjászületnek, és olyan hatást keltenek, mintha most írták volna őket.” (Sárik Péter)

A koncert repertoárjában Beethoven szimfóniáinak és zongoraszonátáinak részletei szerepelnek.

A zenekar tagjai: Sárik Péter (zongora), Fonay Tibor (basszusgitár, bőgő), Gálfi Attila (dob).

Jegyek a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában válthatók munkanapokon 9 órától 16 óráig. A koncertre érvényesek az Ambrus Éva, és a Bálint Ákos komolyzenei bérletek.
Jegyek ára: felnőtteknek 15 lej, szakmabelieknek, diákoknak, nyugdíjasoknak és vidékieknek 12 lej. Jegyrendelés a 0266/361.992-es illetve a 0787/755.294-es telefonszámon.


Ízelítő:

Kérem ossza meg ismerőseivel: