Segíthetek? – MOL Tehetségtámogató Program

MOL Románia és A Közösségért Alapítvány közzétette a Segíthetek? – MOL Tehetségtámogató Program 10. kiírásának nyerteseit

A Segíthetek? MOL Tehetségtámogató 10. meghirdetésére több mint 900 tehetséges fiatal sportoló és művész jelentkezett az ország minden részéből. Az idén 350.000 lejre emelt támogatási alapból 493 fiatal részesül, 138 nyertes pályázat keretében.

„A Segíthetek? Tehetségtámogató Program révén sikerült hozzájárulnunk több sportoló kiváló nemzetközi eredményéhez, így az idei Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál mindhárom romániai aranyérméhez és az Európai Játékokon szerzett egyik aranyéremhez. Az ifjú művészek támogatásával pedig kifejeztük megbecsülésünket mindennel szemben, ami művészeti értéket képvisel. Ezeknek a csodálatos, kiváló teljesítményű fiataloknak a munkáját minden pillanatban támogatni kell, és mi, ahogy az elmúlt tíz évben, a továbbiakban is megbízható partnerük kívánunk maradni” – nyilatkozta Daradics Kinga, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A művészeti zsűri 39 nyertes pályázatnak osztott szét 120.000 lejt, a sportzsűri pedig 86 pályázatnak ítélt oda 160.000 lejt. A 18 év fölötti korcsoportban – ahová azokat hívja meg A Közösségért Alapítvány, akik korábban sikeresen pályáztak, de időközben nagykorúak lettek – 13 ifjú részesült a 70.000 lejes alapból.

A Segíthetek? MOL Tehetségtámogató 10. kiírásának nyertes pályázói között van Gâdea Maria Claudia, Miklós Andrea és Imre Emil, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál aranyérmesei, Amalia Tătăran szatmári párbajtőröző, az Európai Játékok aranyérmese, Predescu Alexandra világbajnok vívó, Diaconu Adina Európa-bajnok asztaliteniszező, Ada Ciontu képzőművész és Ciobanu Mălina zongoraművész. (Gyergyószentmiklósról egyetlen pályázó, Darvas Zsanett sífutó nyert támogatást – szerk. megjegyzés)

„A pályázás révén a fiatalok bátorságot nyerhetnek saját értékeik érvényesítéséhez. A gazdag tapasztalattal rendelkező és széles látókörű zsűri-tagok pedig egyaránt figyelnek a már ismert, eredményes fiatalokra, valamint a pályakezdő, még ki nem bontakozott tehetségesekre” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

Az eredmények megjelentek a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon.

A programról:

A „Segíthetek?” program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre. A támogatási keret idéntől a sport kategóriában 160.000 lej, a művészetiben pedig 120.000 lej, továbbá 70.000 lej áll azok rendelkezésére, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.

A program keretében 10 év alatt összesen 2.510.000 lej támogatást kapott 1.665 fiatal sportoló és művész, közöttük sokan vannak, akik több évben is sikeresen pályáztak. Tíz év alatt összesen 1.088 pályázat nyert támogatást.

mol_tehetsegtamogato

A művészeti zsűri:

Márkos Albert, hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere – elnök

Miriam Cuibus, színművésznő, a Kolozsvári Nemzeti Színház társulatának tagja, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karának adjunktusa,

Timotei Nădășan, grafikusművész, az IDEA kortárs művészeti folyóirat igazgatója

Nelida Nedelcuț, egyetemi tanár, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia prorektora

Erich Türk, orgonaművész, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia tanára

A sportzsűri tagjai:

Violeta Beclea-Szekely, Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes atléta, a Román Olimpiai és Sportbizottság kommunikációs és marketingosztályának az igazgatója – a zsűri elnöke

Laura Cârlescu Badea, olimpiai- és világbajnok vívó, a Román Sport Akadémia elnöke

Ivan Patzaichin, többszörös olimpiai bajnok

Simona Richter, a női cselgáncs-válogatott másodedzője, az első romániai olimpiai érmes női cselgáncsozó

Doina Sava, Románia úszóválogatottjainak az edzője


 A MOL Csoportról és a MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL Csoport tagja. A MOL Csoport Közép-Európa egyik jelentős kőolaj- és földgázipari nemzetközi vállalata. A MOL Csoport 40 országban fejti ki tevékenységét, Európában, a Közép-Keleten, Észak-Afrikában és a FÁK tagországaiban, világszinten több mint 29.000 alkalmazottat foglalkoztat. A Csoport 4 finomítót és 2 petrokémiai egységet üzemeltet egy Magyarországra, Szlovákiára, Horvátországra és Olaszországra kiterjedő ellátási lánc integrált irányításának keretében. A MOL Csoport ezen kívül több, mint 1.700 töltőállomásból álló hálózatot működtet Közép- és Délkelet-Európában. Romániában a MOL 156 tagú töltőállomás-hálózattal rendelkezik, a nagykereskedelmi és a kenőanyag eladásban folyamatos növekedés jellemzi. A MOL belépett a földgázpiacra is, a MOL Energy Trade révén. A MOL Csoport koncessziós szerződést kötött az Országos Ásványkincs Hatósággal 3 kutatási blokkra Románia nyugati részén.

MOL

A Közösségért Alapítványról

A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával próbálja megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

FPC-HU-horiz

Kérem ossza meg ismerőseivel: