Segíthetek? MOL tehetségtámogató program

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizedik alkalommal hirdette meg a Segíthetek? MOL tehetségtámogató programot. A mostani, jubileumi kiírástól kezdődően 350.000 lejre emelkedett a tehetséges fiatal sportolóknak és művészeknek nyújtott éves támogatás összege.

A program jubileumi meghirdetésén jelen voltak a korábban támogatott fiatalok, akik világversenyeken, kontinentális megmérettetésen vagy országos szintű rendezvényeken értek el kiváló eredményt vagy érmes helyezést. A támogatás évenkénti összértéke a korábbi 290.000 lejről 350.000 lejre emelkedett.

„A pályafutásuk kezdetén lévő tehetséges fiatalok fontos építői közösségünk jövőjének, a MOL Románia közössége számára pedig megtisztelő, hogy módunkban áll támogatni őket. Jóformán egy évtizedes jelenlétünk során az ifjú sportolók és művészek körében olyan fiatalokkal volt lehetőségünk találkozni, akiknek jelleme és magatartása példaként szolgál valamennyiünk számára. Tehetségük mellett szilárd erkölcsi értékekről, fegyelemről és elkötelezettségről is tanúságot tesznek. Az elmúlt években szerzett érmek és elért eredmények százaival bizonyítják, hogy mindig érdemes többre törekedni, mi pedig elköteleztük magunkat arra, hogy ebben mellettük állunk.” – nyilatkozta Daradics Kinga, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Pályázni lehet egyénileg vagy csoportosan – csapatok, együttesek, egyletek, kórusok. Az eddig eltelt kilenc év alatt a MOL Románia 2.160 fiatal sportolónak és művésznek nyújtott több mint 2.160.000 lej támogatást a program keretében.

A 2014-ben sikeresen pályázó fiatalok több mint 550 érmet nyertek világszintű, kontinentális, nemzetközi és országos bajnokságokon, kupaviadalokon és versenyeken.

„A 350.000 lejre növelt összértékű támogatás még több lehetőséget biztosít a fiatalok számára sportfelszerelések és művészetük gyakorlásához szükséges eszközök vásárlására, valamint a különböző hazai és nemzetközi versenyeken, edzőtáborokban, fesztiválokon, mesterkurzusokon való részvételi költségek fedezésére. A nyújtott támogatás mellett abban is együttműködünk a fiatalokkal, hogy megtanulják megteremteni és kezelni a tevékenységükhöz szükséges anyagi feltételeket.” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A meghirdetésen részt vettek a program sport- és művészeti zsűrijének tagjai –Violeta Beclea-Székely, Laura Cârlescu Badea, Ivan Patzaichin, Doina Sava, Márkos Albert, Stela Drăgulin – akik a program jelentőségéről, a tehetséges fiatalok támogatásának szükségességéről, a megnyert finanszírozás felhasználásáról és az elért eredményekről beszéltek.

 A tavalyi kiírás kilenc kedvezményezettjét egyéves megbízással kinevezték a tehetség nagykövetének. A Segíthetek? MOL tehetségtámogató program új „diplomáciai testületét” Amalia Tătăran, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes párbajtőr-vívó irányítja.

A tehetség követei: Bálint Noémi, országos gátfutó bajnok; Cadăr Benedicta pánsípművész; Ciobanu Mălina, hegedűművész; Ciontu Ada festő; Dumitrescu Mircea hegedűművész; Imre Emil, gyorskorcsolyázó, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál arany- és ezüstérmese; Mușei Ștefan, gyorsszánkós, a Románia Kupa ezüstérmese; Predescu Alexandra, világbajnok párbajtőr-vívó; Osonó Független Színház.

mol

A program meghirdetésén készült felvételek elérhetők lesznek a MOL Románia youtube-csatornáján.

A program keretében 350.000 lej összértékű támogatásra pályázhatnak 8-18 éves fiatalok, illetve 18 év fölöttiek, eszközbeszerzésre vagy versenyeken való részvételi költségek fedezésére.

A programról:

A „Segíthetek?” program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre. A támogatási keret a sport kategóriában 160.000 lej, a művészetiben pedig 120.000 lej.

Az idén további 70.000 lej áll azok rendelkezésére, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.

A pályázatokat 2015. június 27-ig lehet benyújtani. A szükséges dokumentumok, űrlapok és részletes tájékoztató a

www.pentrucomunitate.ro és www.molromania.ro honlapokon találhatók.

A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Székely, Európa-bajnok atléta, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti.

Kérem ossza meg ismerőseivel: