Semmi sem az, aminek látszik – bemutató a Figuránál

Hol vagy, te paszományos?

Közösségi alkotófolyamaton van túl Figura Stúdió Színház Hol vagy, te paszományos? című előadásának alkotóstábja. A számos helyi vonatkozással, utalással megtűzdelt zenés, táncos, tragikomikus emlékgyakorlat-sorozat egy alapszituációból és végtelen színészi improvizációból készült Kelemen Roland dramaturg szövege alapján és Csuja László rendező irányításával.

Három alak várakozik a buszmegállóban. A buszra, természetesen. De a busz nem jön. Kik ők? Mióta várnak? Hová akarnak utazni? Semmit sem tudni biztosan. Az egyedüli támpont, hogy nemrégiben a buszon történt egy incidens. A várakozás végeláthatatlan óráiban ezt a történetet próbálják meg elmesélni újra és újra.

Az előadás szereplői: Dávid Péter, Kolozsi Borsos Gábor és Moșu Norbert-László. Az alkotócsapat további tagjai a két visszatérő helyi tervezők: Huszár Kató és Sikó Doró.

„Arra voltunk kíváncsiak, hogyan lehet Gyergyószentmiklós különböző közösségi eseményeit, jelenségeit behozni a színházba. Miközben az előadás elfeledteti a szürke a hétköznapokat, és reméljük, a nézők sokat fognak nevetni rajta, valahogy a városról is szól. Kicsit olyan, mintha kinyitnánk egy újságot, és a helyi híreket olvasnánk.” – vallja Csuja László rendező a pénteken bemutatásra kerülő előadásról. Csuja második alkalommal dolgozik a Figura társulatával: a 2015-ben bemutatott Kövekkel a zsebében című produkció öt év elteltével is töretlen sikernek örvend a színház repertoárján.

Az október közepén kezdődő próbafolyamat terméke december 3-án 19.00 órától tekinthető meg a stúdióteremben, majd december 6-án 17.00 órától a Szent Miklós Napok keretén belül.


Az érvényben lévő járványügyi szabályozások értelmében a teremkapacitás 30%-át kihasználva fogadhatják a nézőket, emiatt a helyek száma korlátozott. Jegyek válthatóak a helyszínen előadás előtt egy órával vagy online a www.figura.biletmaster.ro oldalon.


December folyamán virtuális adventi kalendáriummal készül a gyergyószentmiklósi színház munkaközössége. A tavalyi adventi időszakban a társulat színészei meséket olvastak fel; idén továbbgondolták az ötletet, és különböző meglepetésekkel készülnek december 1-24. között. A projektben mese-, filmajánló, receptek, zenés tartalmak, illetve egyéb érdekességek is szerepelnek. A nézők a Figura Facebook-oldalán  követhetik nyomon a kalendáriumot, és „nyithatnak ki” minden nap egy ablakot az ünnepre való készülés időszakában.


A Figura Stúdió Színház közleménye


Fotó: Kozma Péter


HOL VAGY, TE PASZOMÁNYOS?

A színészek improvizációi és Raymond Queneau ötlete alapján írta Kelemen Roland
● Rendező: CSUJA LÁSZLÓ ●
Játsszák: Dávid Péter, Kolozsi Borsos Gábor, Moșu Norbert-László
Díszlettervező: Huszár Kató
Jelmeztervező: Sikó Doró
Dramaturg: Kelemen Roland


Az eseményen érvényesek az előírt egészségügyi szabályok, kötelező a távolságok betartása, maszk viselése, illetve a kézfertőtlenítés; belépéskor testhőmérséklet mérést végzünk.

Kérem ossza meg ismerőseivel: