Sikeres évet zárt a HalVirág Bábszínház

2023-ban 130 előadást tartott a bábszínház

Az elmúlt évben a Halvirág Egyesület fő célkitűzése teljesült, hisz a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Communitas Alapítvány támogatásával sikerült fenntartani a Bábudvart Gyergyószentmiklós központjában és az évadban rendszeresen, havonta játszani itt bábelőadásokat, valamint turné és kiszállás alkalmával rengeteg gyereknek játszani.

A 2023 évre tervezett 10 szombatonkénti előadásból sikerült megtartani 9-et, betegség miatt a novemberben meghirdetett előadást sajnos el kellett halasztani. A januárra tervezett előadást a Tarisznyás Márton Múzeum megkeresésére a múzeumban tartottuk meg jótékonysági előadásként. Az év folyamán a szombati előadások mellett több alkalommal volt előadást a Bábudvarban szervezett csoportoknak/osztályoknak – óvodásoknak és kisiskolásoknak.

A Bábudvar nemcsak az előadásoknak ad helyszínt, hanem teret biztosít a próbáknak, a turnék/kiszállások előkészítésére és új produkció létrehozására. Ebben a térben készültek az új előadás bábjai, hangfelvételek és zajlott a próbafolyamat. A Laci Ürge, avagy barangolás Petőfivel ősbemutató koprodukció a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központtal, létrejöttét támogatta a Nemzeti Kulturális Alap (NKA), a Petőfi 2oo program.

A 2023-as évben összesen 130 előadást tartott a HalVirág Bábszínház (13 előadást a Bábudvarban, 117 előadást kiszállások/turnék alkalmával). A vendégjátékok alkalmával nemcsak Gyergyószéken sikerült bemutatni előadásainkat, hanem Csíkszéken, Udvarhelyszéken, Gyimesekben, Háromszéken, Marosszéken, Szebenben, Magyarországon  és különböző fesztiválokon/rendezvényeken (Tusványos, Vásárhelyi Forgatag, SicFeszt, EgyFeszt stb.). Előadásainkat a 2023-as évben összesen 13.344 néző látta, ebből 524-en a Bábudvarban. Mindezért a társulat több ezer kilométert tett meg, pontosan 17.696 kilométert.


A HalVirág Bábszínház közleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: