Sikeres jótékonysági koncertek a Márton Áron filmért

Erdély négy városában szerveztek jótékonysági koncertet az elmúlt napokban a Márton Áron filmért. Zenészek, zenekarok, színészek, énekesek tették emlékezetessé a jótékonysági esteket.

Székelyudvarhelyen a Lux Aurumque kamarakórus koncertezett a Barátok templomában a Székelyföldi Filharmónia szervezésében. Marosvásárhelyen Boros Emese énekesnő és Fülöp Csongor István zongorista ajánlották fel a Keresztelő Szent János templomban megtartott Békében önmagaddal című zenés áhítatukat a filmért.

Csíkszeredában a Heveder zenekar, a Role zenekar, Vaszi Levente, Szabó Enikő – Varga Nándor – Szabó Zsolt, Sorbán Enikő, Abodi Nagy Blanka, a Codex zenekar, a Party Cover Band, Sükösd Hunor és Barabás Réka álltak önkéntesen a közönség elé a Szakszervezetek Művelődési Házában. Az esten külön élményt jelentett Bara Ferenc főesperes visszaemlékezése, aki személyes titkára volt Márton Áronnak. Csíkszereda város Polgármesteri Hivatala volt az Áron Film Egyesület társzervezője.

Sepsiszentgyörgyön a Pál Utcai Fiúk Egyesülete vállalta a szervezést. A Krisztus Király templomban  a Vox Humana, az Evilági, a Mácsafej, a Székely Mikó Kollégium Diákkórusa, Canticorum Női Kar, Török Ákos, Voces Női Kórus és a  Harmónia Kamarakórus dallamai csendültek fel.

jotekonysagi_koncert

A művészek teltház előtt mutathatták meg több műfajban is tálentumaikat. Erdély több tájáról hallhattunk ízes előadásokat de a világ zenei palettájáról is helyet kaptak színes dallamok.

A csíkszeredai teljes estés gálaműsoron 6 737 lej, Sepsiszentgyörgyön pedig 3 262 lej gyűlt össze a Márton Áron film támogatására.

Köszönjük a résztvevőknek az adományokat, hiszen ezzel még egy lépéssel közelebb kerültünk a nagyjátékfilm megvalósításához. A jótékonysági koncertek értéke azonban túlmutat az összegyűjtött pénzen. Pontosan azt láttuk megvalósulni amiért a film-misszió elindult: a közösség erejét, az összefogást az előadók és szervezők munkájában.

Látva hogy a művészek, előadók, közreműködők bérmentve felajánlották segítségüket és ilyen színvonalas előadásokkal járultak hozzá a Zord idők csillaga című film népszerűsítéséhez – abban erősített meg bennünket, hogy Márton Áron élete és szellemisége még ma is erővel mozgatja meg az embereket. A koncertek segítségével sikerült túllépnünk a felekezeti határokon mind az előadókat, szervezőket, de a közönséget tekintve is.

Isten fizesse a művészek, szervezők idejét, erejét, tehetségét! De ugyanúgy hálásak vagyunk a résztvevők támogatásáért is!

Tisztelettel,
Kányádi Orsolya
sajtófelelős

Kérem ossza meg ismerőseivel: